Ordinas spår stor fremtid for landslagsuttatte LSK-talenter

Akademisjef Toni Ordinas er ikke overrasket over at en rekke unge LSK-spillere er tatt ut til Equinor Talentleir i Porsgrunn.

Annonse:

Den tradisjonsrike samlingen i Porsgrunn arrangeres for 14- og 15-åringer og LSK er godt representert. På guttesiden er Henrik Hantveit (2006), Hans Marius Granerud Fjeld (2006), Even Knudsen (2007) og Daniel Skaarud (2007) tatt ut. På jentesiden: Cassandra Ødegård Nilsen (2006), Amanda Karlsen (2006), Marisa Bjørgo (2006), Aurela Imaraj (2007) og Tilde Andersson (2007).

- Disse spillerne er tatt ut fordi vi anser dem som Norges største talenter i sin årsklasse. Og det er nå den virkelige jobben begynner! De har vist at de har alle mulige forutsetninger for å bli en god fotballspiller, men det er jobben som legges ned de neste månedene og årene som blir avgjørende. Vi gleder oss utrolig til å samles i Porsgrunn og få noen utviklende og inspirerende dager sammen. Det er ekstra viktig for både oss og spillerne etter en lang og tøff periode både i fotballen og samfunnet for øvrig, sier ansvarlig for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, til fotball.no.

Les også: Daniel (13) med magisk G16-debut

Toni Ordinas - som er ansvarlig for guttelagene - mener det er fullt fortjent at  Henrik Hantveit, Hans Marius Granerud Fjeld, Even Knudsen og Daniel Skaarud får sjansen.

- Disse fire spillerne er alle spennende talenter som i løpet av de neste årene kan bli interessante for Lillestrøms A-lag, sier Ordinas.

Her er hans beskrivelse av de fire spillerne:

Even Knudsen (2007). Posisjon: Back:

En spiller fra Bjørkelangen som nå er en del av G16-laget, selv om han bare er 14 år. En virkelig dyktig spiller som har strålende egenskaper i én mot én-situasjoner. God til å posisjonere seg defensivt og har fantastiske initiativer med ballen. Dette er LSKs svar på den brasilianske høyrebacken Cafu. Det skal bli veldig interessant å se hans utvikling de neste månedene.

13-åringen Daniel Johan Skaarud. Foto: Mathias Dulsrud
13-åringen Daniel Johan Skaarud. Foto: Mathias Dulsrud

Daniel Johan Skaarud (2007). Posiisjon: Kant.

- En spiller som har et helt spesielt teknisk og kreativt talent. Han kom også fra Bjørkelangen, og er permanent med G16 - selv om han bare er 13. I år har han også debutert på G19-laget. Fantastisk tekniske egenskaper når det kommer til én mot én-situasjoner og det med å score mål. Stor kapasitet til å jobbe hardt i press-spillet også. Lillebror til Apipon Tongnoy. 

 

Få full oversikt over LSKs G19 og G16-tropp.

 

 

Hans Marius Granerud Fjeld (2006). Posisjon: Midtstopper. 

- En spiller i fin utvikling med fortid i Bjørkelangen og Fet. Ble en del av LSK i 2021, men takket være klubbsamarbeidet rundt Romeriksmodellen, har han hospitert med oss de to siste årene. En veldig rask forsvarsspiller. God i posisjoneringsspillet og veldig god duellspiller. Samtidig er han flink med ballen, god til å ta initiativ og finne løsninger til å bygge opp spillet bakfra.

Henrik Hantveit (2006). Posisjon: Keeper. 

- Han kom fra Fet i januar. Veldig god fysisk tilstedeværelse i mål. God i boksen, feltarbeidet og én mot én. Samtidig er han også god med beina, noe som er viktig i dagens fotball. Han tar store steg og nyter godt av den gode konkurransen fra vår andre 2006-keeper, Magnus Midtlien. 

Vi ønsker samtlige talenter lykke til i Porsgrunn!

Annonse fra Eliteserien: