Nærmer oss 8000 tilskuere: RBK-dødaren Gulbrandsen gjest

Han tapte cupfinalen mot Rosenborg for 26 år siden, men som regel traff Tom Gulbrandsen blink mot trønderne. Søndag er han naturlig gjest på Åråsen i norsk fotballs største klassiker.

Annonse:

Søndag formiddag nærmer vi oss 8000 solgte billetter mot Rosenborg, og det ligger an til å bli en stemning på Åråsen som i glansdagene på 1980- og 1990-tallet for disse oppgjørene.

Her kan du kjøpe billett til LSK - RBK!

Tom Gulbrandsen scoret sine første seriemål for LSK mot nettopp trønderne i 4-1-triumfen på Åråsen 19. juni 1988. Men det aller flotteste var kanonskuddet i 1993 - som også ble kåret til årets mål.

Se Gulbrandsens superscoring her!

- Jeg scoret kanskje fra lengre hold mot Tromsø i 1994, men det er det Rosenborg-målet som jeg og de fleste andre husker best. Men det mest spektakulære kom kanskje i 1997. Det var jeg som slo den dårlige pasningen som ble tatt av vinden etter at Trond Egil Soltvedt klarerte til selvmål midt på egen banehalvdel, minnes «Bukken».

I hans tid som LSK-spiller vant som regel Lillestrøm på Åråsen, og Rosenborg på Lerkendal. I kveld både håper og tror han at den dårlige statistikken de siste årene kan bli brutt.

- Jeg føler at sjansen bedre enn på lenge. Rosenborg har ikke vært all verden, og Lillestrøm i er i stigende form. Jeg skal ikke si at alt var bedre før, men statistikken mot Rosenborg på Åråsen var i hvert fall det. Vi vant som regel hjemme hjemme og tapte borte. Dessverre tapte vi knepet på overtid på nøytral grunn i cupfinalen i 1992, men det var likevel en stor opplevelse. For meg var det Rosenborg-kampene som var de største. Vålerenga var for dårlige til at vi kunne kalle de oppgjørene for storkamp, sier Tom Gulbrandsen.

Se intervjuet med Tom Sundby i årets siste God Fugl-episode

Annonse fra Eliteserien: