God Fugl: Sundby ville tilbake til LSK etter skademarerittet

Tom Sundby var kanskje Norges beste fotballspiller da han fikk en alvorlig kneskade i en landskamp mot Skottland i 1988. To år senere ønsket han å gjøre comeback i LSK, men endte i Lyn.

Annonse:

Liverpools Steve Nicol var synderen, og trolig ble en proffkarriere i en større europeisk klubb spolert av skaden for mannen som da spilte for greske Herakles. Sundby ble hentet til Thessaloniki-laget etter fire meget gode sesonger i LSK fra 1983 til 1986.

Åråsen er i ferd med å fylles - her kan du kjøpe billett til LSK - RBK!

- Jeg var nok på mitt aller beste da jeg ble skadet. Jeg måtte ha tre operasjoner i kneet, og var borte i to sesonger. Da jeg kom tilbake var det snakk om hvor jeg skulle gå. Jeg var jo på Åråsen, og ville til Lillestrøm, men da var jeg opptatt av å få en jobb ved siden av. Og det var Lyn som klarte å skaffe meg det. Så skulle jeg spille hvis jeg kunne spille. Hvis jeg klarte det, skulle jeg bare ha snittlønna av de fem beste spillerne. Det viktigste var at jeg fikk anledning til å trene meg opp slik at jeg kom tilbake igjen. Jeg spilte egentlig bare med ett bein da vi rykket opp i 1990. Deretter ble vi nummer fire og fem i 1991 og 1992 før jeg ga meg i en alder av 32 år. Jeg ga meg jo for tidlig, men jeg ble aldri bra igjen. Sov dårlig etter kampene og hovnet mye opp i kneet, sier Tom Sundby i årets siste God Fugl-intervju.

Mannen fra Larvik ser tilbake på tiden i LSK med stor glede.

- Vi burde jo ha tatt The Double både i 1985 og i 1986. Hele kulturen på Åråsen er det jeg ser tilbake på med de beste minner. Det var en vinnerkultur som var helt unik fra alle som var involvert. Det håper jeg Lillestrøm klarer å få tilbake igjen, sier Sundby.

LSK takker Vanpee AS for godt samarbeid gjennom flere år!

Her kan du se hele video-intervjuet med Tom Sundby:


Annonse fra Eliteserien: