Midtbanekrigeren Uba Charles må spare kruttet til kampene

Uba Charles (20) er så glad i å trykke til i duellene at det ble for mye av det gode på Lillestrøm-treningene. I frykt for at det skal oppstå skader må midtbaneterrieren legge litt bånd på seg selv i treningshverdagen.

Annonse:

Noen knallharde taklinger i starten av LSK-karrieren sørget for at han fikk høre det fra lagkameratene. Nå har unggutten som kom fra svenske Ljungskile i vinter justert aggressiviteten på trening. Og sparer heller det ekstra kruttet til kamp...

- Jeg kan ikke gå inn hundre prosent på trening her. Jeg må ta det litt roligere og ikke gå inn så hardt som jeg har pleid å gjøre - for da kan det lett oppstå skader. Så jeg spiller bare med 60-70 prosent av aggressiviteten min på trening. Ellers blir de andre spillerne irriterte på meg. Jeg får heller spare resten til vi spiller kamper, sier han med et smil.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

Han imponerte stort på nivå tre i Sverige i fjor, og var ønsket av en rekke klubber. Men etter et treningsopphold i Lillestrøm i fjor sommer falt valget på LSK. Og midtbaneterrieren stortrives.

- Følelsen av å være her er enda bedre enn jeg kunne forestille meg. Jeg er veldig glad for å være en del av Lillestrøm, sier Uba Charles.

Ikke minst er han glad for at Akor Adams er en del av spillergruppa.

- Han er som en bror for meg. Han hjelper meg med alt - både på fotballbanen og utenfor, og får meg til å føle meg hjemme her, sier den nigerianske midtbanespilleren - som for øvrig har nesten 16 000 følgere på Instagram.

Les også: Bli med på kick-off torsdag 16. mars!

Se video-intervju med Uba Charles:

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 08.03.2023
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (video)