Uba Charles (19) klar for LSK fra 1. januar

Han var ønsket av en rekke klubber i Allsvenskan. I dag skrev Uba Charles (19) under på en fireårskontrakt med LSK - gjeldende fra 1. januar 2023.

Annonse:

Den nigerianske midtbanespilleren har imponert voldsomt for Ljungskile SK - som kjemper om opprykk til Superettan - denne sesongen.

Etter å ha besøkt LSK tidligere i sommer bestemte han seg imidlertid tidlig for å bytte ut Sverige med Norge.

- Det var veldig hyggelig å være her. Jeg trivdes veldig bra og følte meg hjemme fra første stund. Det hjalp også at det var flere andre nigerianske spillere her. Spesielt Mathew - som kommer fra det samme området som jeg. Han er en veldig hyggelig fyr. Jeg gleder meg veldig og kan ikke vente på å bli en del av Lillestrøm, sier Uba Charles.

- Uba er en spiller som jeg oppdaget på nivå tre i Sverige gjennom nettverket mitt. Jeg spurte Ljungskile om det var mulig å få ham på trening noen dager, og det fikk vi til. Jeg var usikker på om han klarte å vise hele spekteret sitt på bare tre treninger, men det klarte han både overfor trenerteamet og de andre spillerne. Jeg husker blant annet at Helland kom bort etter den andre treninga med klare anbefalinger, forteller Mesfin med et smil.

- Han har absolutt noe spennende ved seg. En god ballvinner og ekstremt hurtig, sier Helland.

- Jeg elsker å vinne baller, gå inn i dueller og takle. Jeg taper ikke så mange dueller, sier Uba Charles med et smil.

Etter videre sonderinger ble LSK enige med Ljungskile om en overgang for 19-åringen fra og med 1. januar.

- Det var veldig viktig for Ljungskile å beholde Uba ut sesongen. Dermed ble vi enig om det som jeg vil si er en veldig fin avtale for LSK. Vi gleder oss til at han blir en del av stallen fra og med sesongoppkjøringen neste år. Han er 19 år og en ung gutt som vi skal være tålmodig med, men han er en veldig spennende spiller, sier Mesfin.

Annonse fra Eliteserien: