Mesfin forlenger med LSK

Sportssjef Simon Mesfin har skrevet under på en ny femårskontrakt med Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

41-åringens opprinnelige avtale gikk ut etter 2022-sesongen, men med den nye kontrakten blir han i utgangspunktet på Åråsen i hvert fall ut 2026.

Det er styreleder Morten Kokkim svært fornøyd med.

- Sportsklubben vedtok høsten 2017 en strategiplan og sportsplaner for hele klubben. Dette er styringsdokumenter som skal være førende for hvordan alle i klubben skal jobbe. Simon ble sportssjef i Lillestrøm Sportsklubb sommeren 2017, og har fra første dag jobbet strukturert og godt i den rollen. I perioden med Simon som sportssjef har vi blant annet bygget opp et av de mest spennende akademiene i landet samtidig som vi har forsterket støtteapparatet rundt A-laget. Han har et nært eierskap til klubbens sportslige styringsdokumenter og styrer klubbens sportslige avdeling både i samsvar med disse og i samsvar med klubbens verdier. I tillegg er han en veldig bra ambassadør for klubben. Lillestrøm Sportsklubb er glad for at Simon skal være klubbens sportssjef i minimum fem år til, sier Kokkim.

Mesfin er også glad for å ha blitt enig med klubben om en ny langtidsavtale.

- Vi har hatt en dialog siden i sommer om kontraktsforlengelse, men det har først og fremst vært viktig for meg å få på plass langsiktige avtaler for både trenere og spillere på A-laget og på akademiet. I etterkant av det, så har det vært veldig fint å få på plass en langsiktighet for min egen del. Dette er noe vi var enige om at vi skulle få på plass før vi gikk inn i det siste kontraktsåret (2022) i den forrige avtalen, sier Mesfin.

Han er godt fornøyd med hvordan klubben har utviklet seg, men understreker at ambisjonene er enda større i årene som kommer.

- Siden ansettelsen som sportssjef i 2017 har jeg sammen med alle de gode menneskene i LSK hatt en visjon om å gjenreise klubben steg for steg, til igjen å bli en solid og etablert klubb å regne med i Eliteserien. Vi er ikke i mål ennå, men det er klart at vi er på rett vei. Jeg opplever solid tillit fra både daglig leder og styret, men ikke minst i organisasjonen som helhet. 

Og fortsetter:

- Det er mange grunner til at jeg ønsker å forlenge avtalen med LSK. Hele klubben er samlet rundt strategiene som ble nedfelt i 2017, og som fungerer som en veiledende rettesnor for hvordan vi skal drive fram den sportslige satsningen både for A-laget, akademiet og breddefotballen. Styret og administrasjonen har en kontinuitet nå med gode og kompetente mennesker, som er en stor fordel da man skal utvikle klubben som helhet videre inn i fremtiden. Det er også veldig tilfredsstillende å kunne jobbe sammen med ett av Eliteseriens beste trenerteam og støtteapparat, hvor vi sammen forvalter en fantastisk fin spillergruppe. I tillegg har jeg også ansvar for og jobber med et fremadstormende akademiteam som nærmer seg norgestoppen, og som forvalter en mengde med spennende talenter. Dessuten er LSK en unik medlemsklubb med Norges beste supportere, lojale sponsorer og en historie mange andre klubber kan misunne oss.

Sportsklubben har selvsagt en stor plass i hjertet til Simon Mesfin - som vokste opp på Skjetten og har bodd i Lillestrøm i mange år.

- LSK er klubben min. I barndommen syklet jeg fra Skjetten til Åråsen for å stå sammen med Bøffelberget under TV-bua, og det er denne klubben jeg har vært så heldig å få jobbe for de siste ti årene. Det har derfor ikke vært noen tvil om at jeg ønsket å bli enig med klubben om å binde meg til en ny femårsavtale, sier Simon Mesfin.

Les også: Jobbe i LSK? Spennende stillinger i akademiet og breddeavdelingen

Annonse fra Eliteserien: