Mattsson ny toppspillerutvikler

Den erfarne svenske trenerprofilen Lars-Olof Mattsson (64) er ansatt som toppspillerutvikler i LSK denne sesongen.

Annonse:

- Jeg føler meg beæret over å få representere en så fin og tradisjonsrik klubb. Det skal bli veldig spennende, sier Mattsson - populært kalt «LO» - etter tirsdagens økt i LSK-Hallen.

Han har blant annet trent Oddevold, Degersfors og Ljungskile i Sverige, og Fredrikstad og Moss i Norge. Tidlig på 2010-tallet var han også landslagssjef for Sierra Leone. Og på 1990-tallet trente han det svenske U21-landslaget.

- Jeg trente Sveriges U21-landslag da Norge ble nummer tre i U21-EM med blant annet Frode Kippe på laget, minnes Mattsson.

- Jeg har holdt på med fotball på heltid siden 1990. Jeg har hatt ulike klubber, og fått trent et par landslag. I Sierra Leone var vi bare der nede et par uker i forbindelse med kampene. Men det var spennende. 40-45 000 tilskuere på hver kamp, og 3000 på hver trening. Så det var interessant. Nasjonen levde mye på at det gikk bra for fotballen. Et veldig fattig land der innbyggerne ble litt gladere hvis landslaget vant.

Les også: Spleiselag sikret Dyer-overgang: - Føler meg virkelig ønsket

Sportssjef Simon Mesfin er glad for at LO Mattsson blir en del av LSK-teamet i 2019.

- Han har kjempefin erfaring og en tung CV gjennom mange år både i svensk og norsk fotball. Han har referansenivå fra alle de sjiktene som vi ønsker at en toppspillerutvikler i LSK skal ha. Vi er veldig fornøyde med at LO Mattsson skal sikre talentsatsingen vår sammen med Jörgen Lennartsson, Toni Ordinas og resten av trenerteamet. Vi har vært enige en stund, men han har sin første arbeidsdag i dag, sier Mesfin.

Mattsson gleder seg til å ta fatt på arbeidet med å få de yngre talentene opp og fram.

- Jeg er blitt varmt tatt i mot, og fasilitetene her er jo veldig bra. Jeg kommer til å være med både junior- og A-laget. Det blir interessant å jobbe med de som vi håper og tror skal bli toppspillere i framtiden, sier den joviale svensken.

Vi ønsker LO Mattsson velkommen til Lillestrøm Sportsklubb!

Les også: Nå er billettsalget til serieåpningen mot Stabæk i gang

Annonse fra Obos-ligaen: