Spleiselag sikret Dyer-overgang: - Føler meg virkelig ønsket

Takket være bidrag fra en rekke bedrifter og enkeltpersoner ble Alex Dyer (28) i dag klar for Lillestrøm. Midtbanespilleren lånes i første omgang ut fra Elfsborg fram til 1. august.

Annonse:

Lillestrøm Sportsklubb retter en stor takk til det gedigne spleiselaget som har gjort overgangen mulig. De eksterne midlene dekker både lønn, sosiale utgifter og leilighet for 28-åringen, og det viser nok en gang hvilket fantastisk engasjement vi har i LSK-familien.

Disse har bidratt:

Harald Bredde (Bredde Invest AS), Arkel Romerike AS, Nortekk AS, Jon H. Nordbrekken, Trond Kristian Andreassen, Martins AS, Huser Holding AS, Gnisten Peis & Murservice, Stein «Bingo» Johannesen, Henning Harborg, Stiftelsen Nordeide Utleieboliger, Areal & Bolig og Advokatfirmaet Mageli ANS.

- Det føles veldig bra. Jeg kjenner Daniel Gustafsson fra før, og har møtt Arnór Smárason, så jeg har hørt at det er en veldig god gjeng her i klubben. Alle har vært veldig snille, og jeg føler meg hjemme allerede. Jeg gleder meg veldig, sier Alex Dyer.

Les også: Lennartsson om Dyer: - En ekte fotballproff

En meget fornøyd sportssjef Simon Mesfin kunne ønske midtbanespilleren velkommen etter at den medisinske testen ble gjennomført på Åråsen i morgentimene mandag.

- Vi hadde Alex på lista allerede i fjor sommer, men da var situasjonen hans i Elfsborg litt annerledes. Nå åpnet det seg en mulighet med en låneavtale fram til 1. august - med en opsjon på at vi kan gjøre avtalen permanent. Men det hadde ikke vært mulig å få til uten de sterke bidragsyterne som har vært med. De har vært helt fantastiske. I utgangspunktet hadde vi ikke budsjett til å gjøre noe mer med spillertroppen. Alex er fullstendig klar over at låneavtalen er finansiert gjennom disse bidragsyterne, og han er beredt på å gi tilbake til folket, sier sportssjef Simon Mesfin med et smil.

Dyer er svært takknemlig for den voldsomme mobiliseringen som har sørget for at han nå er LSK-spiller.

- Jeg vil gjerne understreke at det betyr utrolig mye for meg at privatpersoner og sponsorer har bidratt slik at dette ble mulig. Det gjør at jeg føler meg virkelig ønsket. Jeg kommer til å takke dem alle, og skal betale tilbake med mine prestasjoner på banen. Jeg håper også at jeg kan treffe dem, sier Dyer.

- Du blir jo på mange måter folkets spiller?

- Hehe. Ja, jeg håper det, svarer han og ler.

Dyer ble født i Sverige, men vokste opp i England - der han blant annet spilte for Northampton. I 2014 gikk ferden videre til Östersund, og før 2017-sesongen ble han hentet til Elfsborg. Han har også landskamper for den karibiske øya Montserrat.

- Det er en liten øy som ikke så mange kjenner til. Men vi har vokst ganske mye som fotballag, og det er kult å kunne bidra litt der, sier Dyer.

Han beskriver seg selv slik som fotballspiller:

- Jeg er en toveis midtbanespiller som kan bidra med bra pasningsspill og løpskraft. Jeg er en vinner. Jeg vil vinne fotballkamper. Og jeg ønsker å bidra med lederegenskaper som gjør at Lillestrøm ligger i toppen. Det er en historisk klubb i Norge. Fasilitetene her er også av høy klasse. Lillestrøm skal tilbake i toppen der Lillestrøm hører hjemme, sier Alex Dyer.

- Han er uten tvil en spiller med lederegenskaper. Han er også en spiller som står for mange målpoeng. Han scoret blant annet ni mål og hadde syv assist for Östersund i 2016. Det er veldig bra tall som midtbanespiller. Vi håper at han skal få ut potensialet sitt her i Lillestrøm. Han valgte oss foran både svenske og norske toppserieklubber. En spiller i sin beste alder som kan bidra sterkt for LSK, sier Simon Mesfin.

Vår nye midtbanespiller gjennomførte sin første trening med A-laget mandag. Første mulighet til å få se Dyer i Lillestrøm-drakta blir trolig fredagens treningskamp mot Kristiansund klokka 16.00 i LSK-Hallen.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Obos-ligaen: