Mathisen tror «Folkets lag» kan sjokkere LSK-legendene

Tidligere styreleder Per Mathisen har støttet LSK i tykt og tynt i årevis, ikke minst gjennom Åkrene Mek. På søndag debuterer han imidlertid som trener – for Folkets lag mot LSK All Stars i showkampen før Lillestrøm - Kristiansund.

Annonse:

- Etter kampen håper jeg at jeg kan si det samme som Jan Åge Fjørtoft sa etter å ha ledet LSK i Royal League i 2006: At jeg er ubeseiret som LSK-trener, sier Mathisen og ler godt.

Les også: Slik blir showet på Lillestrøm Torv før kommunekampen

Han har i mange år også vært involvert i Fet-klubben Dalen, og takket selvsagt ja da han ble forespurt om å være trener for laget fra klubbene i Skedsmo, Sørum og Fet - stemt fram av Romerikes Blad-leserne.

- Her kommer det til å bli noen artige episoder, så jeg håper det kommer en del folk og ser på. Forhåpentligvis blir kampen avsluttet med en spennende og intens straffekonkurranse. Jeg gleder meg stort, og jeg vil oppfordre folk til å møte opp både på showkampen og kommunekampen mot Kristiansund. Jeg håper også at de som kommer fra Fet kommune uniformerer seg i klubbklær - enten de har tilknytning til Fet, Åkrene eller Dalen, sier Mathisen.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom LSK-laget og Folkets lag?

- Vi skal gi disse gamle LSK-legendene kamp. Vi har en god sjanse til å vinne, og vi skal i hvert fall ikke parkere bussen. Selv om jeg kan tenke meg at det etter hvert kan komme til å se ut sånn. Dessuten har vi Erik Karlsen på laget. Han har fortsatt scoret det raskeste hattricket i Eliteserien, og jeg regner med at han kan gjøre noe lignende igjen. Men jeg er ikke helt fornøyd med at Espen Søgård plutselig meldte overgang til LSK-laget, svarer Mathisen med et smil.

Les også: Kommunekampen: Bjerkeland truer Blaker'n med Grodås-juling

Gansdalen-mannen levde sine første år i Lillestrøm, og ser positivt på kommunesammenslåingen som trer i kraft fra 1. januar 2020.

- Jeg har vært positiv til kommunesammenslåingen. Og dette arrangementet er et fint tiltakt i den forbindelse. Det er viktig å synliggjøre at Lillestrøm kommune ikke bare er Lillestrøm by, men også Fet, Sørum og hele Skedsmo. Det er en del som er skeptiske til at Norge blir så sentralisert. Selv sitter jeg som leder i Fet Næringsforening, og vi og medlemmene våre er veldig opptatt av at det skal bli en samlet kommune - med det mangfoldet som er der. Og fotball er kanskje noe av det som forener folk best, selv om det skaper motstandere også. Men det er viktig å forene folk rundt positiv aktivitet.

- Hva tror du kommunesammenslåingen vil gjøre med LSK?

- Jeg håper jo at det vil være positivt, og at enda flere vil samle seg om klubben og flaggskipet. Jeg har sagt det flere ganger at nå er det bare en liten stund til at vi som bor i Fet har to lag i den øverste divisjonen hos oss - med LSK og LSK Kvinner. Forhåpentligvis vil det skape enda større begeistring og entusiasme, sier Åkrene Mek-sjefen.

Disse spillerne er klare for legendekampen - som har avspark klokka 16.30 (LSK - KBK blåses i gang) 18.00:

Lillestrøm All Stars:

Frode Grodås, Gunnar Halle, Ole Dyrstad, Torgeir Bjarmann, Bård Bjerkeland, Roar Øien, Rune Richardsen, Arne Erlandsen, Joar Vaadal, Tom Gulbrandsen, Ole Martin Johansen, Pål Strand, Espen Søgård, Bjørn Helge Riise, Torjus Hansén, Johan Petter Winsnes, Karim Essediri.

Trener: Ivar Hoff. Materialforvalter: Per Svendsen. Fysio: Terje Braathen

Folkets lag (stemt fram av Romerikes Blad-leserne):

Jon Knudsen, Svein Inge Haagenrud, Anders Thomassen, Harald Hauge, Lars Aune, Thomas Persson, Marius Gullerud, Atle Søgård, Kjetil Transeth, Erik Karlsen, Fredrik Larsen, Tore Kallstad, Kenneth Faanes, Thomas Haug, Peder Kornbakk, Anders Eriksen, Hallgeir Ous.

Trener: Per Mathisen. Materialforvalter: Steinar Larsen.

Her kan du kjøpe billett både til showkampen og LSK - KBK!

 Se video-intervju med Bjerkeland og Blaker'n før kommunekampen:


Annonse fra Obos-ligaen: