Magnus Knudsen (17): Ballgutt og A-lagsmann

Stortalentet Magnus Knudsen (17) er ikke av den jålete typen. På mandag meldte han seg frivillig som ballgutt for A-laget - som han trener jevnlig med.

Annonse:

Simen Kind Mikalsen og Aleksander Melgalvis ble begge overrasket da de plutselig fikk øye på at Knudsen var blant ballguttene mot Strømsgodset.

- Er ikke det Magnus, da - utbrøt jeg, sier Simen Kind Mikalsen.

- Jeg tenkte jeg skulle dra en kommentar da jeg så Magnus stå der. Men det er veldig bra at han stiller opp som ballgutt når han ikke er med i troppen. Morsomt, sier Aleksander Melgalvis.

Men midtbanespilleren, som fylte 17 år i juni, gjør seg stadig mer og mer aktuell for A-lagstroppen. Han kom allerede på banen i treningskamper i vinter. Og denne sesongen har han imponert både på trening og for LSK 2.

Likevel tok han gjerne jobben som ballgutt for lagkameratene under mandagens kamp i Eliteserien.

- Juniorlaget skulle være ballgutter mot Strømsgodset. Jeg er jo fortsatt en av de yngste, og har alltid hatt lyst til å være ballgutt. Så det var en drøm som gikk i oppfyllelse for min del, egentlig. Jeg synes det var gøy, jeg, sier Knudsen.

Les også: Mesfin om trenerjakten: - Jobber på spreng

Han tok jobben på blodig alvor og hjalp Melgalvis, Kind Mikalsen og de andre med å hente ballene raskest mulig da forsvant til innkast.

- Du er kanskje snart med i A-lagstroppen som spiller, også?

- Jeg håper jo på det, da. Men jeg har ikke kontrakt ennå, så de som har det er kanskje foran meg i køen. Jeg får bare være tålmodig. Og først prestere på treningene. Men det hadde vært kjempegøy å få vært med på benken i løpet av sesongen, sier Magnus Knudsen.

Erling Knudtzon mener sønnen til tidligere LSK-keeper Jon Knudsen kan gå en stor fremtid i møte.

- Han har tatt steg i løpet av året. Jeg ser ganske mye i Magnus. Han er en smart spiller og er god med ballen. Tøff og hardtarbeidende. Når han får litt mer fysikk, kan han bli veldig bra.

- Og på mandag var han ballgutt?

- Ja, hehe. Jeg måtte kaste et ekstra blikk til siden da jeg fikk øye på Magnus. Men det var artig, det, svarer Knudtzon.

Les også: Vil du være med å forsterke troppen i sommer?

Annonse fra Eliteserien: