LSK møter LASK Linz i Europa League

Østerrikske LASK Linz blir Lillestrøms motstander i 2. runde i Europa League-kvalifiseringen.

Annonse:

Den tidligere klubben til blant andre Geir Frigård ble nummer fire i sin hjemlige liga denne sesongen. Bortekampen i Østerrike spilles torsdag 26. juli. Returkampen går på Åråsen torsdag 2. august.

LSK-keeper Marko Maric er glad for at det blir et møte med et lag fra hjemlandet Østerrike.

- LASK Linz er et bra lag, men ikke et lag vi bør være redd for å møte. Jeg vil si at det er helt åpent hvilket lag som går videre. 50-50. Det blir to tøffe og to interessante kamper. Jeg er glad for at vi skal spille i hjemlandet mitt, sier Maric.

Les også: Bli med på VM- og Eliteserie-kveld med Dennis Schiller

LASK Linz var nyopprykket i den østerrikske toppdivisjonen forrige sesong, og sikret seg plass i Europa League etter å ha endt på fjerdeplass med 57 poeng på 36 seriekamper. Avstanden opp til seriemester Salzburg var på 26 poeng. Sturm Graz og Rapid Wien ble henholdsvis nummer to og tre.

- Det er slettes ikke det verste vi kunne ha fått slik som forutsetningene ble. Vi ønsker å komme så langt som mulig, og jeg antar at det er større sjanse mot Linz enn for eksempel Besiktas. Reisemessig er det også bra - både for oss og for supporterne, sier Erling Knudtzon.

Linz har rundt 200 000 innbyggere og elven Donau renner gjennom byen.

- Det er fin by som Lillestrøm-supporterne kommer til å trives i. Det tar cirka halvannen time å komme seg fra Wien til Linz, forteller Marko Maric.

Vi kommer tilbake med informasjon rundt mulig charterfly til bortekampen.

Les også: LSK-auksjonen i gang - sjekk hvilke kupp du kan gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: