LSK lager travsportens største andelslag med Tom Lund og Erik Killingmo

I samarbeid med Tom Lund og Erik Killingmo lanserer LSK nå Norges største - og morsomste - andelslag for en travhest. Hesten er fra Tommys eget oppdrett og har det klingende navnet Forever Dream. Halvparten av et eventuelt overskudd går til LSK.

Annonse:

- Dette blir en glede for folk å kunne dra rundt sammen og forhåpentligvis oppleve mye moro. Hvis hesten vinner en del ganger, så kan det også bli bra for LSK. Dette er alle tiders, og skal bli spennende å følge, sier Tom Lund, som har satset stort på travsporten etter at han ga seg som spiller og trener.

Den lokale og anerkjente travtreneren Erik Killingmo tente umiddelbart på ideen da LSK tok kontakt for å høre om han ønsket å trene en Tom Lund-hest med et gedigent andelslag i ryggen.

- Jeg la meg i «sælen» med en gang jeg ble spurt. Tommy hadde noen alternativer, og jeg tror vi falt på riktig valg med Forever Dream, sier Erik Killingmo.

Nærmere 50 andelseiere har allerede meldt seg etter at Romerikes Blad omtalte saken torsdag.

Men det er fortsatt plass til flere - for «Stall Forza Fugla» har tenkt til å bli travsportens største andelslag her til lands med 150 ulike eiere. Hver andel koster 2000 kroner slik at vi totalt får inn 300 000 kroner. Det vil dekke kjøpet av hesten fra Tom Lund, og oppstalling, trening, reisekostnader og andre utgifter hos Erik Killingmo ut 2021. 

Med på kjøpet får hver andelseier gratis middag i forbindelse med andelslagets julebord på Bjerke travbane mot slutten av 2021. Vi vil også invitere til en kamp på Åråsen den kommende sesongen når tilskuerportene åpnes for fullt.

Dessuten vil vi sette av en «Stall Forza Fugla»-dag på praktfulle Gunhildrud Gård i Aurskog der Killingmo trener sine hester i fantastisk flotte omgivelser. Den rutinerte hestekaren er en mester i å få ut potensialet i traverne han jobber med, og vi gleder oss stort til å følge Forever Dream utover året - ikke minst samlet med hele andelslaget. 

Som oppdretter vil LSK-legenden Tom Lund selvsagt også være med litt i kulissene.

Den fire år gamle vallaken sto tidligere hos travtrener Odd Arne Sagholen og gikk prøveløp på 19,7-tid 1. september i fjor. Med null i grunnlag bør det være muligheter for at den kan kjøre inn litt penger allerede i 2021. 

Håpet og drømmen er at den 2017-fødte varmblodstraveren etter Forever Sunrise og Dream Vacation skal løpe inn så mye penger at driften vil gå av seg selv, men det kan bli aktuelt at hver andelseier må gå inn med noen få hundrelapper årlig fra og med 2022. 

Ytterligere detaljer rundt prosjektet vil bli presentert for de som melder sin interesse.

Ønsker du å kjøpe en andel i Stall Forza Fugla eller har noen spørsmål om konseptet? Da kan du enten sende LSKs Morten Stokstad en mail til [email protected] - eller melde deg inn i andelslagets Facebook-gruppe via denne lenken.

PS! Som kjent har LSK og Norsk Rikstoto fra før et kommersielt samarbeid som så langt har vært vellykket og fruktbart. Det kan du lese mer om her!

Se video av Forever Dream - og intervju med Tom Lund og Erik Killingmo:


Annonse fra Eliteserien: