LSK 2 med ny seier: Helland spår stor fremtid for «Elscha» (16)

(Lokomotiv Oslo - Lillestrøm 2 2-4) Nok en gang scoret El Schaddai «Elscha» Furaha (16) to mål da LSK 2 tok et langt steg mot fornyet kontrakt i 3. divisjon. Trener Pål-André Helland tror spisstalentet blir en fremtidig A-lagsspiller.

Annonse:

Unggutten som fyller 17 år i november kom fra Vålerenga tidligere i år, og har virkelig blomstret de siste månedene. Nå har han seks mål på de tre siste kampene for andrelaget, og fikk også være med i sin første Eliteserie-tropp mot Stabæk sist søndag.

- Med både styrke og hurtighet har «Elscha» vært dominerende i de siste kampene. Når han får de rette ballene er han nesten umulig å stoppe for motstanderne. Han har et voldsomt uforløst potensial, og det er artig at han får trene mer og mer med A-laget også. Dessuten er han veldig ydmyk og lærevillig. Her sitter Lillestrøm på et stort talent og en fremtidig A-lagsspiller, sier Helland.

Les også: Talentpraten: «Elscha» trives bedre i LSK enn i VIF

Med tre strake seire har også LSK 2 mer eller mindre parkert nedrykksspøkelset. Tre kamper før slutt er det sju poeng ned til Gneist som ligger under streken.

- Etter en litt trå periode der alt gikk i mot og selvtilliten i gruppa var lav, er det deilig å se hvordan gutta har blomstret gjennom gode prestasjoner i de siste kampene. Nå spiller de med en helt annen selvtillit, og får vist hvor gode spillere de er, sier LSK 2-treneren.

Midtveis i første omgang ledet Lokomotiv Oslo 2-0, men scoringer av El Schaddai Furaha (2), Harald Woxen og Uba Charles sørget for at våre gutter tok tre viktige poeng.

- Det var egentlig en veldig bra kamp for vår del. Begge målene til Lokomotiv kom etter store personlige feil i laget vårt. Ellers slipper vi nesten ikke til noe som helst. Offensivt var vi veldig gode, spesielt i andre omgang. Gode i presset, direkte og skapende hele veien. Veldig artig at også 15 år gamle Harald Woxen - som ble byttet inn da Elias Solberg måtte ut med en skade i hamstringen - fikk score et mål. En uredd, liten tøffing som løper mye og er smart med ballen, sier Helland.

Les også: Stortalentet Harald Woxen (14) klar for LSK

LSK 2 stilte med dette laget:

Jørgen Sveinhaug - Maximilian Balatoni, Sam Rogers, Herman Hagen - Shahram Jabari (Peder Eriksson i 20 min.), Inge Philip Fredriksen (Liam Eriksen i fem min.), Leandro Neto, Uba Charles, Bård Torgersen Mørch - El Schaddai Furaha (Ola Bjerkenes i fem min.), Elias Solberg (Harald Woxen i 70 min.).

PS! Førstkommende lørdag kan plassen i Norsk Tipping-Ligaen avdeling 1 sikres også rent matematisk. Med seier over Sandviken er det ikke lenger snakk om saken. Avspark i LSK-hallen er klokka 13.00.

Se video-intervju med El Schaddai Furaha fra forrige uke:


Annonse fra Eliteserien: