Stortalentet Harald Woxen (14) klar for LSK: - En gledens dag

Det hører med til sjeldenhetene at LSK henter 14 år gamle spillere til klubben, men i stortalentet Harald Woxen har akademisjef Toni Ordinas gjort et unntak. Fjellhamars Gudbrand Ensrud er glad for å sende midtbanespilleren til Åråsen.

Annonse:

- Vi er veldig glad for at Harald kommer til oss. Hvis du ser på 14-, 15- og 16-åringer i Norge, så er han er uten tvil blant de største talentene. Ofte har unge talenter en spesiell X-faktor, men Harald har en kombinasjon av flere gode egenskaper. Både når det gjelder teknikk, pasninger, blikk, intensitet og eksplosivitet. En gledens dag for Lillestrøm, sier Toni Ordinas.

En rekke klubber har ønsket å hente Hakadal-gutten, men både Harald og pappa Steinar var klare på at de ville til Lillestrøm. 2008-modellen har allerede vært fast innom som hospitant på G16-laget som trenes av Ola Sydow Rasmussen. Tidligere i år var han også på besøk i belgiske Genk.

- Det kult at jeg nå er klar for LSK. Det er bra miljø og gode treninger her. En veldig bra treningsgruppe, og jeg merker at jeg har kommet i bedre form av å hospitere her. Drømmen er å spille for A-laget til Lillestrøm ute på Åråsen, sier Harald.

- Vi har hatt det veldig bra i Fjellhamar, men vi har ventet litt på denne dagen. Så dette er veldig morsomt. Vi har hatt en fin reise det siste året etter at vi begynte med hospitering i Lillestrøm en dag i uka. Etter påske har han vært med fire ganger i uka. Vi har ikke ønsket å snakke med noen andre klubber - for det er hit vi ville. Moro at dagen endelig er her, sier pappa Steinar Woxen.

- Dette er en eksepsjonell sak - for i utgangspunktet ønsker vi ikke å hente en spiller på fjorten og et halvt år. Men Fjellhamar og vi er veldig samkjørte her, og vi ønsker å takke Fjellhamar for et godt samarbeid underveis, sier Toni Ordinas.

Akademisjef og barnefotballansvarlig i Fjellhamar FK, Gudbrand Ensrud - som fikk fem A-kamper for LSK i 1996 - har mye fint å si om Harald Woxen. De siste to og et halvt årene har Hakadal-gutten spilt for Lørenskog-klubben.

- Vi som utviklingsklubb ønsker å utvikle spillere og mennesker, og det er viktig at de spillerne som har kommet lengst får lov til å ta det neste steget. I Anders Aksnes har vi en flink trener i Fjellhamar som har vært på å utvikle Harald, men det har vært et tidsspørsmål før vi måtte sende ham videre. Vi gleder oss til å følge utviklingen hans videre i Lillestrøm, sier Ensrud.

Se video-intervju med Harald Woxen, Toni Ordinas og Gudbrand Ensrud her:


Annonse fra Eliteserien: