Lennartsson oppsummerer - og røper hva han ønsker seg til jul...

Jörgen Lennartsson mener at fotballkulturen og samholdet i LSK er noe helt spesielt. I dette intervjuet oppsummerer han sine første 19 uker som klubbens trener, og forteller om planene for 2019-sesongen.

Annonse:

Dessuten har han noen klare julegaveønsker, men de handler ikke om hva som ligger under treet hjemme i Göteborg. Mer om det nederst i saken...

Les også: Sesongkortsalget for 2019 i gang - sikre deg ditt sete nå

- I det store og hele har tiden så langt i Lillestrøm vært veldig positiv for min egen del. Jeg trives utrolig bra i byen, i klubben, med spillerne, med støtteapparatet og med de ansatte. Vi har fra dag én hatt en veldig god atmosfære i garderoben, og vi jobber godt sammen, sier Lennartsson.

Han mener han arvet en spillertropp i god forfatning da han overtok trenerjobben i midten av juli.

- Jeg kom til en veldig bra treningskultur med veltrente spillere. Tidligere trenere skal ha ros for å ha skapt den treningskulturen. Selvsagt har det vært noen økter her og der med mindre kvalitet, men stort sett synes jeg det har vært gode treninger. De siste to månedene synes jeg kvaliteten har steget gradvis. Jeg synes spillerne har respondert bra på våre ideer. Og vi har hatt ekstremt få skader. Det er en veldig viktig faktor, og jeg vil gi utrolig mye ros til det medisinske teamet med Geir (Kåsene) og Erik (Kveen) i spissen. De fikk blant annet Frode Kippe tilbake på halve tiden av hva prognosene sa etter at han ble skadet i sluttminuttene mot Rosenborg.

Les også: LSK-hymnens far vant to sesongkort

53-åringen er i det store og hele svært fornøyd med tilværelsen i Lillestrøm Sportsklubb. Ikke minst er han glad for at laget sto opp da det gjaldt som mest, og leverte årsbeste da plassen i Eliteserien ble sikret mot Kristiansund.

- Vi har hatt en utrolig bra lagmoral i gruppa og kommet tilbake flere av de gangene vi har vært i tøffe situasjoner. Hjemme mot Molde lå vi under og fikk utlignet. Stabæk-kampen hjemme vendte vi til seier. Vi lå under mot Brann i Bergen og fikk med ett poeng. Borte mot Godset lå vi under og fikk med oss ett poeng. Det har vært flere kamper der vi har hatt det tøft, men klart å snu det.

- Så finnes det også noen mørke flekker. To av dem i kampene der vi spilte med en mann mindre, borte mot Sarpsborg og borte mot Start. Selv om vi fikk en spiller utvist tidlig, så var ikke det gode kamper. Godset i cupen var også en stor skuffelse.

- Det vi kan konstatere er at vi er veldig mye bedre på naturgress enn kunstgress. Vi har en utfordring foran neste sesong på å bli bedre på kunstgress. Vi er avhengig av å kunne vinne bortekamper på naturgress.

- Men jeg synes gutta håndterte presset i slutten av sesongen veldig bra. På de åtte siste kampene i Eliteserien, så tapte vi én. Mens Start for eksempel tapte de fire siste kampene. Det viser at vi har stabilitet og en gruppe som kjemper for hverandre. Og det mest gledelige er selvsagt at vi leverte den beste kampen i sesongen da vi trengte det som mest. Det var svært gledelig at vi spilte med den kvaliteten, innsatsen og trykket mot Kristiansund. Den kampen har vi all grunn til å være stolte av, sier Jörgen Lennartsson.

Han har erfaring fra en rekke svenske klubber, i tillegg til en sesong med Stabæk, og mener at LSK-miljøet er noe helt spesielt.

- Et av de beste miljøene jeg har vært i. Det minner meg litt om hvordan det var i IFK Göteborg med stor sosial trivsel, trivelig garderobe, treningsanlegg, tradisjon og supporterkultur. Selv om LSK ikke har vunnet UEFA-cupen to ganger...

Les også: 229 sesongkort solgt det første døgnet

- Når jeg skal fortelle til svensker hva Lillestrøm Sportsklubb betyr for byen Lillestrøm, så sammenligner jeg med Leksand i ishockey. Der engasjerer også hele byen seg og har en kobling til klubben. Jeg trives i miljøer der det er passion og engasjement, påpeker svensken.

I disse dager jobber hele klubben hardt med å planlegge 2019-sesongen.

- På tirsdag satt støtteapparatet og sportssjef Simon Mesfin i åtte timer og hadde en nøye evaluering av sesongen. Der vi var selvkritiske på hva vi kan gjøre bedre neste sesong. Spillerne har fått ferie fram til vi kjører i gang igjen mandag 7. januar. De første fem ukene handler om hard trening. Fase to starter med treningsleir i Marbella og mer jobbing med spill. De tre siste ukene fram mot seriestart skal vi finslipe oss. Vi skal ha god matching i vinter, og kommer blant annet til å møte Djurgården og Helsingborg i Sverige.

- Hva blir viktig for at LSK skal ta nye steg i 2019?

- Vi skal utvikle pasningsspillet. Og vi skal utvikle forsvarsspillet - for vi ønsker å kunne presse høyere. Samtidig må vi bli bedre på kunstgress slik at vi kan hente tre poeng på bortebane. Simon og jeg jobber tett samen for å kunne forsterke troppen. Vi vet ikke hva som skjer med Arnór og Marius ennå. Det finnes noen spørsmålstegn, men vi håper å kunne forsterke troppen med X-antall spillere. Det handler jo selvsagt om penger i forhold til hvor høyt vi kan legge lista. Vi traff veldig bra med Daniel Pedersen og Arnór Smárason. For min del er jeg veldig fornøyd hvis vi kan hente ytterligere flere spillere på den hylla. Jeg håper at vi skal utvikle virksomheten og spisse spillerstallen slik at vi slipper å være i nedrykksstriden neste sesong.

- Til slutt: Hva ønsker du deg til jul?

- Til jul ønsker jeg meg at flest mulig kjøper sesongkort og at sponsorene forlenger sine avtaler. Og at de gjerne legger på en null til slutt, sier Jörgen Lennartsson - og smiler bredt.

Her kan du kjøpe sesongkort for 2019!

Annonse fra Eliteserien: