Årets beste bilde: LSK-hymnens far vant to sesongkort

Mannen bak «Aldri aleine til Åråsen», Øyvind F. Rannug, gikk til topps i konkurransen om supporternes beste bilde/video fra 2018-sesongen. Blinkskuddet han tok av sønnen under kampen mot Stabæk sikret Rannug to sesongkort for 2019.

Annonse:

- Kjempegøy! Sesongkortene kommer til å bli godt brukt, og jeg kommer til å veksle på å bruke dem på familie og kamerater. Jeg står på Kanarifeltet hvis jeg er på kamp med kamerater. Hvis jeg er med familien, så er det familiefeltet som gjelder, sier trebarnsfaren.

Les også: Sesongkortsalget for 2019 er i gang

En meget glad Rannug strålte etter å ha fått beskjed om at bildet han tok av sønnen under Stabæk-kampen på Åråsen 30. september gikk til topps i konkurransen om to sesongkort for 2019.

rannug
VINNERBILDET: Bildet av Øyvind Rannugs sønn på Åråsen vant konkurransen om to sesongkort for 2019.

- Stabæk-kampen var en skikkelig fin opplevelse både for 9-åringen og meg, og det er kjempemoro å ha med egne barn på Åråsen. Det var jo fatter'n som tok med meg på Åråsen første gang på 1980-tallet også, sier 35-åringen.

Bakgrunn: Vis oss ditt favorittminne fra 2018 - vinn to sesongkort

For Rannug, vokst opp på Skedsmokorset, blir hjemmekampene naturlig nok ekstra spesielle. Ved hver eneste innmarsj spilles sangen han lagde før 2007-sesongen: «Aldri aleine til Åråsen». Låta som for lengst har blitt en klubbhymne.

- Det er utrolig stort, og veldig morsomt. Du kan høre både fatter'n og jeg synge på refrenget. Selv om jeg er en hardbarka fotballsupporter, så blir jeg ørlite grann emosjonell når jeg ser min egen sønn stå der og høre sin far og bestefar synge over høyttaleranlegget på Åråsen, forteller Øyvind F. Rannug.

Vokalist på den velkjente fotballsangen er Egil Hjorteset fra «The Barmates», men teksten og melodien var det en 23 år gammel Rannug som lagde.

- Jeg er så glad i Lillestrøm, og ville prøve å fange følelsen av kampdag og hvordan forventningene er foran en ny sesong. Jeg er også glad i irsk musikk, og hadde lyst til å kombinere den sounden med Lillestrøm, lokal tilhørighet, kameratskap, familier og forventninger. Samtidig var jeg veldig opptatt av å unngå nødrim som «mål og stål» og «Lillestrøm og drøm». Det startet med at jeg satt og klimpra på kassegitaren. Egil og Øyvind fra The Barmates er dyktige musikere og ble med på å gjøre sangen til det den er i dag. Og jeg måtte ha med noen med sangstemme. Innspillingen startet i slutten av 2006, og låta var ferdig i starten av 2007.

Mer enn ti år senere er «Aldri aleine til Åråsen» blitt en av Fotball-Norges mest kjente sanger.

- Det er veldig stort. Jeg fikk helt frysninger da jeg sto på scenen i cupfinaleteltet i 2007. Siden har folk kommet til meg og sagt at de bruker den som alt fra natta-sang, til begravelser, bryllup og til og med konfirmasjon. Det er veldig spesielt. Sangen var ment til å bli spilt på Martins, men har vokst seg større enn det som var tanken, sier Øyvind F. Rannug.

Vi gratulerer den lidenskapelige LSK-supporteren med to sesongkort for 2019-sesongen! Her kan du sikre deg din faste plass på Åråsen til neste år.

Annonse fra Obos-ligaen: