Lennartsson om årets LSK-lag: - En veldig bra gruppe

Med i overkant seks uker til seriestart begynner årets LSK-utgave å sette seg. Jörgen Lennartsson er svært fornøyd med gruppa som har inntatt Marbella og årets treningsleir.

Annonse:

- Det er veldig bra her. Alt er perfekt, bortsett fra at sola stakk da vi kom hit. Men det er vel fortsatt bedre enn hjemme, sier Lennartsson med et smil etter torsdagens intense treningsøkt på den spanske sørkysten.

Les også: LSK lanserer «Folke-VIP»: Bar Bjerkeland!

Søndag venter årets tredje treningskamp - mot russiske Rostov og den tidligere LSK-spissen Björn Bergmann Sigurdarson. Den første endte med 2-0-seier mot Ljungskile, den andre med 1-1 mot Djurgården i Stockholm.

- Treningskampen mot Djurgården var veldig nyttig, selv om det var en litt blandet prestasjon. Første omgang var ok. I andre omgang var vi ok defensivt, men pasningsspillet var for dårlig. Likevel et bra resultat mot et bra lag, og en fin ramme til å være treningskamp. Men vi har sju kamper igjen før serien starter.

Selv om Ifeanyi Mathew har forsvunnet, så er den svenske treneren godt fornøyd med årets spillergruppe.

- Vi har en veldig bra gruppe som jobber veldig bra på treningene. Vi har fått trent godt i januar, og har ikke så mange skader - selv om Daniel Pedersen har vært litt ute. Men han er snart tilbake. Det blir en spennende kamp mot russerne på søndag, men det gjenstår litt trening før den tid.

Lennartsson er også glad for at han nå får tid til å sette en alternativ formasjon før alvoret begynner borte mot Stabæk mandag 1. april.

- Grunnformasjonen er fortsatt 4-4-2, eller 4-4-1-1. Men på et hurtig kunstgress på bortebane føler vi at vi må kunne beherske en formasjon med tre sentrale midtbanespillere - slik vi spilte borte mot Godset i serien. Vi ønsker å ha 4-5-1 eller 4-3-3 som et alternativ. Og kampen mot Djurgården nå sist var en fin anledning til å øve på det, påpeker LSK-treneren.

I første omgang ble også Sheriff Sinyan - med hell - brukt som sentral midtbanespiller. Lennartsson har foreløpig ikke bestemt seg for om han ser på 22-åringen primært som midtbanespiller eller midtstopper i 2019.

- Nei, jeg har ikke bestemt meg. Vi bruker Sheriff om hverandre som sentral midtbanespiller og midtstopper på trening. Så får vi se hvor vi lander. Og det vet Sheriff. Vi stresser ikke, men prøver litt ulike varianter for hans del, sier Jörgen Lennartsson.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

Se intervjuet med Lennartson her:


Annonse fra Eliteserien: