Legenden Kippe legger opp - blir toppspillerutvikler

Alt har en ende - selv fotballkarrieren til Frode Kippe (snart 42 år). Lørdagens derby mot Vålerenga blir hans siste mot erkerivalen. Etter sesongslutt legger kapteinen opp, og går over i en rolle som toppspillerutvikler i LSK.

Annonse:

- Vi har gått noen runder, og landet på at det er et bra tidspunkt på å trappe ned som spiller - og gå over i en ny rolle i Lillestrøm. Fra og med neste år kommer jeg til å gå inn i en toppspillerutvikler-rolle der jeg får ansvaret for å følge opp de mest lovende juniorspillerne. Jeg skal bidra til at de tar steget opp på A-laget. Det ser jeg veldig fram til. Samtidig er det litt vemodig å legge skoene på hylla, men den dagen måtte komme én dag, sier Kippe.

Les også: Husk derby-treff på Martins onsdag 23. oktober!

Den mangeårige kapteinen har skrevet under på en treårsavtale som toppspillerutvikler, noe hele klubben setter stor pris på.

- Vi er veldig glade for at Frode fortsetter i Lillestrøm. Han har en helt unik erfaring gjennom en uvirkelig lang karriere her, og han vet hva som skal til for at en ung spiller skal klare å ta steget opp på et A-lag. Frode vil bli en helt sentral aktør for å forsterke broen mellom juniorlaget og A-laget, sier sportssjef Simon Mesfin.

- På vegne av hele klubben vil jeg si tusen takk for den innsatsen Frode Kippe har lagt ned for LSK. Ord blir fattige, han er helt unik. Årets siste seriekamp mot Sarpsborg 1. desember på Åråsen kommer til å bli en veldig spesiell kamp. Da skal Frode Kippe få sin avskjed som LSK-spiller, og det kommer til å bli veldig emosjonelt for veldig mange. Men heldigvis skal vi nyte godt av hans kunnskap og erfaring også i årene fremover, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Frode Kippe debuterte for LSK så tidlig som 23. juli 1997, og har for lengst satt en rekke rekorder som Lillestrøm-spiller. Ikke bare er han mestspillende, mot Strømsgodset sist søndag ble han tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien, og han har i mange år hatt rekorden for å ha spilt flest derbyer mot Vålerenga.

Og ikke tro at Kippe ikke har fullt fokus på lørdagens kamp mot erkefienden.

- Jeg gleder meg stort. Tabellsituasjonen gjør at det er en ekstremt viktig kamp for begge lag. Det kommer til å bli fantastisk stemning. Vi gleder oss alle mann, sier 41-åringen.

Flere felt er snart utsolgt - her kan du kjøpe billett til LSK - VIF!

Se video-intervju med Frode Kippe her:


Annonse fra Eliteserien: