Kippe ble tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien

Frode Kippe (41) kom inn i sluttminuttene og bidro til et viktig poeng mot Strømsgodset. Samtidig slo han rekorden til Claus Reitmaier som tidenes eldste LSK-spiller i toppdivisjonen.

Annonse:

Den tyske keeperen var 41 år og 222 dager da han sto i mål mot Molde 29. oktober 2005. Kippe - som fyller 42 år 17. januar - passerte den alderen allerede i september, men rekorden tok han først mot Strømsgodset søndag 20. oktober.

- Artig å ta den rekorden. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å holde på så lenge som Claus Reitmaier den gangen jeg var i 20-åra og spilte med ham. Husker jeg tenkte at han var sjukt gammel, sier Kippe og ler.

For å ta rekorden som tidenes eldste spiller i Eliteserien trenger han imidlertid å være på banen neste år. Vålerengas Thorleif Olsen var 41 år og 332 dager da han spilte sin siste toppdivisjonskamp på 1960-tallet. Kippe mangler bare noen få dager på å kunne tangere den i siste serierunde mot Sarpsborg 1. desember.

Søndag kveld passerte han også Roar Strand på listen over spillerne med flest toppseriekamper i Norge. Kippe er nå på tredjeplass med 440 kamper.

Midtstopperveteranen har selvsagt også rekorden for flest derby-kamper mellom Lillestrøm og Vålerenga. Om han gleder seg til lørdagens storkamp på Åråsen? Svaret er ja.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Vålerenga lørdag 26. oktober!


Annonse fra Eliteserien: