Leandro Elvestad Neto (16) med proffkontrakt i LSK

Den tidligere Gjelleråsen-spilleren Leandro Elvestad Neto har imponert stort denne sesongen, og i dag ble 16-åringen belønnet med proffkontrakt av utviklingssjef Toni Ordinas.

Annonse:

Den kvikke og offensive indreløperen - som også kan spille kant - var svært fornøyd etter å ha skrevet under på en treårsavtale.

- Jeg er veldig glad for det. Jeg er veldig ambisiøs, og tror jeg kan utvikle meg videre her i Lillestrøm. Målet mitt for 2022 er å debutere på A-laget, sier den ambisiøse 16-åringen.

Les også: Leandro Elvestad Neto klar for G16-landslaget

Som alltid når en akademispiller tar det neste steget og signerer proffkontrakt, er Toni Ordinas et stort smil. Han mener Leandro Elvestad Neto har alle forutsetninger som skal til for å gå hele veien i LSKs utviklingsløp.  

- Potensialet til Leandro er stort, og han har offensive og kreative kvaliteter som gjør at han skiller seg ut. Han er veldig komfortabel med ballen under press, og og en god pasningsspiller som kan kombinere med en og to touch, sier akademisjefen - og fortsetter:

- Fra dag én har utviklingen hans vært veldig god her i Lillestrøm. Vi må også gi ros til Gjelleråsen, som vi har et veldig godt samarbeid med, for den gode utdannelsen Leandro har fått der. Han har også gode personlige egenskaper: Ydmyk, medfølelse for lagkamerater, veldig fokusert og disiplinert i jakten på å nå sine mål. Vi gleder oss til å følge Leandros utvikling i 2022-sesongen.

I oktober 2020 forlot han barndomsklubben Gjelleråsen for å bli en del av LSKs G16-lag. I løpet av denne sesongen har han fått spilletid både på G19 og LSK 2.

- Jeg trives veldig bra her i Lillestrøm. Jeg startet på G16, men ble flyttet opp på juniorlaget etter to-tre måneder - og har også fått noen kamper for LSK 2 i 3. divisjon, sier Gjelleråsen-gutten, som debuterte på G16-landslaget tidligere i høst.

Se video-intervju med Leandro og Toni:


Annonse fra Eliteserien: