Kent Håvard Eriksen klar for LSK: - En stor dag for meg

Både Bodø/Glimt og Haugesund har forsøkt å hente ham de siste årene. Nå er Sandnes Ulfs målgarantist Kent Håvard Eriksen (29) endelig klar for Eliteserien. At det i tillegg skjer med Lillestrøm, gjør det ekstra stort for spissen.

Annonse:

- Jeg sitter her som Lillestrøm-spiller med stor stolthet. En stor dag for meg, sier spissen som vokste opp på Skarnes, fem-seks mil unna Åråsen.

Han fikk riktignok to kamper fra start og åtte innhopp på øverste nivå for Sandnes-laget i 2014, men med overgangen til LSK føler 29-åringen at han virkelig tar steget opp i eliten. Lillestrøm kjøper Eriksen ut av hans nåværende kontrakt, og han har signert en treårsavtale med Åråsen-klubben.

- Det er vanvittig deilig å se emblemet på brystkassa. Det er en liten barndomsdrøm å kunne spille for LSK. Det blir ikke så mye større enn det i norsk fotballsammenheng, sier Kent Håvard Eriksen.

Tidligere har både Bodø/Glimt og Haugesund forsøkt å kjøpe ham.

- Det har vært noen muligheter til å spille i Eliteserien, men nå var timinga rett for Sandnes Ulf og meg. En kjempeutfordring og en utrolig deilig dag. Jeg føler at jeg står veldig sterkt. Jeg har alle forutsetninger for å lykkes nå. Det skal bli kjekt å spille med bedre spillere og i et tempo der det går enda fortere.

- For de som ikke har sett deg så mye: Hva får LSK i Kent Håvard Eriksen?

- En hardtarbeidende spiller. En ærlig spiller. En som ikke er redd for å gå i bresjen og jobbe hardt for drakta. Jeg er nok ikke den mest tekniske fotballspilleren du ser på en fotballbane, men det jeg ikke har med føttene - det skal jeg vise med hjertet, sier Kent Håvard Eriksen.

Etter at Björn Bergmann Sigurdarson ble solgt til Molde har Simon Mesfin vært klar på at klubben ønsket å hente inn en spiller som både kan spille spiss og kant. Sportssjefen er meget fornøyd med at man lyktes med å hente toppscoreren til Sandnes Ulf.

- Vi har vært opptatt av å finne en offensiv spiller som kan bekle både en spiss- og en kantplass i vår 4-3-3-formasjon. Kent Håvard har i mange sesonger vært en notorisk målscorer i OBOS-ligaen. Han har spisskompetanse både på fart og gjennombruddshissighet, i tillegg til at han har nese for å score mål. Han har hatt en imponerende lang vei til toppfotballen. Og han har jobbet knallhardt for å få muligheten til å spille i Eliteserien, selv om han har vært aktuell for flere klubber tidligere. Vi er glade for å gi ham muligheten, og vi er sikre på at han kommer til å gjøre alt han kan for å ta nivået så fort som mulig, sier Mesfin.

Les også: Krogstad trener med tidligere elev

Se video-intervju med Kent Håvard Eriksen:


Annonse fra Eliteserien: