Kapteinsteamet om likeverd, inkludering og kjærlighet for alle

Lillestrøms kapteinsteam bestående av Frode Kippe, Daniel Pedersen og Arnór Smárason setter stor pris på Pride-markeringen i den kommende runden i Eliteserien.

Annonse:

Mot Brann på søndag spiller LSK-kapteinen i regnbuefarget kapteinsbind, og samtlige spillere vil vise opp et kort med følgende budskap:

«Fotball er for alle, uansett hvem du er glad i.»

- Det er flott, viktig og riktig at fotballen går foran og viser seg som en arena for likeverd og inkludering. Jeg er glad for at vi markerer dette tydelig, på samme måte som vi har sagt nei til rasisme i mange år, sier Frode Kippe.

Les også: Colin Rösler (19) trener med LSK

Lillestrøms kapteinsteam er svært opptatt av at fotballen skal være en arena for alle.

- For meg er det en selvfølge at man aksepterer alle, uavhengig av hudfarge, religion eller seksualitet. Fotballen skal ta i mot alle. Og jeg synes det er et riktig godt tiltak som man setter fokus på, sier Daniel Pedersen.

Tidligere i år tok FC København-spilleren Viktor Fischer et kraftig oppgjør med enkelte tilskuere som kom med homofobiske tilrop på danske tribuner.

- De kan kalle meg en idiot. Men det hører ingen steds hjemme at det skal være et skjellsord i fotballkulturen i 2019, sa Fischer.

LSKs danske midtbanespiller satte stor pris på Fischers uttalelser.

- Homofobiske rop hører ikke hjemme noe sted i 2019, og så absolutt ikke på en fotballtribune. Det er utrolig sørgelig at miljøet i fotballverden har vært sånn at spillere har hatt frykt for å stå frem med sin legning. Jeg er sikker på at de som velger å stå fram nå vil bli fullt ut akseptert og få masse positive reaksjoner. Hvis det kommer noen negative reaksjoner, så skal det slås hardt ned på. Også hvis det er tilskuere som synger homofobiske sanger. Vi må vise at det er uakseptabelt.

Arnór Smárason er naturligvis helt enig med Kippe og Pedersen.

- I fotballfamilien skal alle få lov til å være seg selv. Alle skal respekteres - uansett hvem du er. Dette er noe alle spillerne i Lillestrøm stiller seg 100 prosent bak, sier islendingen.

Les også: Slørdahl (18) skrev proffkontrakt: - Eventyrhistorie

Annonse fra Obos-ligaen: