Colin Rösler trener med LSK før G19-EM

Faren var en stor LSK-helt - både som spiller og trener. Nå får også Colin Rösler (19) stiftet nærmere bekjentskap med Lillestrøm. Den lovende midtstopperen trener med A-laget i ti dager som en del av oppkjøringen til G19-EM med Norge.

Annonse:

Sommeren 2002 tok Uwe Rösler med seg sin norske kone og deres to sønner Tony og Colin til Norge og Lillestrøm. Den tidligere Manchester City-spissen ble en umiddelbar suksess, scoret ni mål på ti seriekamper den sesongen - og ble også matchvinner i serieåpningen i 2003.

Bare noen få dager senere fikk han kreftdiagnosen som satte en stopper for spillerkarrieren, men i 2005 og 2006 var han tilbake i manesjen på Åråsen som trener. Det endte med finale både i NM og Royal League, og to fjerdeplasser i det som den gang het Tippeligaen.

Colin Rösler har mange gode minner fra sine første barneår på Fjellhamar og tiden med pappa Uwe som LSK-trener.

- Jeg har mange gode minner fra treningsanlegget. Jeg pleide å trene med storebroren min her, og jeg husker at jeg var på Åråsen og så på Lillestrøm-kampene. Det er litt spesielt å være tilbake for å trene med A-laget. Og det er veldig spesielt å trene sammen med Frode Kippe - som jeg så spille på laget som pappa trente for så mange år siden, sier Colin Rösler med et smil.

Les også: Mikalsen og Sandberg tilbake - LSK 2 vant

De siste ti årene har han bodd i Manchester sammen med familien. Uwe Rösler, som nå trener svenske Malmö, har hatt en rekke trenerjobber i England etter at familien flyttet fra Norge.

Colin har gått gradene i Manchester City, og har ett år igjen av kontrakten med storklubben. Men nå handler alt om å forberede seg best mulig til G19-EM med Norge. Mesterskapet arrangeres i Armenia i midten av juli.

- Jeg har spilt med både Erik Tobias Sandberg og Mads Hedenstad Christiansen på landslaget i flere år, så jeg kjenner de godt fra før. Jeg er veldig glad for å kunne trene med Lillestrøm i ti dager her nå.

I mange kamper har han og Erik Tobias Sandberg utgjort midtstopperparet for Gunnar Halles landslag. Colin gleder seg naturligvis stort til G19-mesterskapet der Frankrike, Tsjekkia og Irland er motstander i gruppespillet.

- Jeg kunne ha valgt både Norge, Tyskland og England som landslag. Men jeg føler meg norsk, og er veldig stolt over å kunne spille for Norge.

- Du vet at faren din var en stor helt i Lillestrøm, og at han har en spesiell plass i hjertet til mange supportere?

- Det vet jeg. Jeg har hørt mange historier, og har snakket med fans som har fortalt at han har et veldig bra navn i Lillestrøm. Det gjør det ekstra gøy for meg å være tilbake her. Jeg får sikkert noen historier fra både Frode Kippe og Arild Sundgot den neste uken, sier Colin Rösler.

Les også: «Forza Fugla» spilte inn 359 267 kroner

Sportssjef Simon Mesfin synes det er svært hyggelig at Rösler junior blir med på A-lagstreningene den neste tiden.

- Det var lett for oss å si ja til dette da G19-landslagstrener Gunnar Halle kom med denne forespørselen. Colin har fri fra jobben sin i Manchester City, og dette er en fin mulighet for ham til å spisse formen inn mot EM. Colin er en spennende spiller som har gått gradene i City-akademiet, og det er fint for oss å stifte nærmere bekjentskap med ham. Og det gjør det jo litt ekstra spesielt at han er sønnen til Uwe Rösler - med tanke på den sterke LSK-historien han har, sier Simon Mesfin.

Her kan du kjøpe billett til onsdagens cupkamp mellom Strømmen og Lillestrøm!

Annonse fra Obos-ligaen: