Jørgen Sveinhaug (18) signerte proffkontrakt

Akademisjef Toni Ordinas er strålende fornøyd med at Jørgen Sveinhaug (18) har skrevet sin første proffkontrakt med Lillestrøm.

Annonse:

En rekke unge talenter har gått akademiveien til LSKs A-lag, og flere kan være på vei. I dag signerte keepertalentet Jørgen Sveinhaug på en proffkontrakt ut 2022-sesongen.

- En stor dag for akademiet - som det alltid er når en ung spiller skriver sin første proffkontrakt. Jørgen er et produkt av det gode keeperarbeidet til Jon Knudsen og Eirik Arildset, og har hatt en veldig fin utvikling over tid, sier Toni Ordinas.

Nes-gutten - som kom fra Hvam som 14-åring - har allerede trent mye med A-laget, og har også fått flere kamper på reservebenken i Eliteserien denne sesongen.

- Det er selvfølgelig stort. Jeg har vært i Lillestrøm i snart fire år, og dette har vært drømmen siden jeg kom hit. Jeg har trent med A-laget i tre måneder, og det er jo et helt annet nivå enn på juniorlaget, men jeg har følt at jeg har tatt steg, sier Jørgen Sveinhaug.

2003-modellen, som har fortsatt har halvannet år igjen som juniorkeeper, skal stå i mål for LSKs A-lag i veldedighetskampen mot Gjerdrum onsdag. Den kampen kan du lese mer om her!

- Jeg håper jo at jeg etter hvert kan ta opp kampen med Mads. Men nå handler det først og fremst å utvikle seg best mulig i tiden som kommer, sier den unge keeperen som nylig fylte 18 år.

- Og det må jo være veldig inspirerende å se andre spillere fra akademiet får sjansen på A-laget?

- Ja, det er en stor inspirasjon for oss alle. Det å se hvordan for eksempel Eskil (Edh) tar Eliteserien med storm, er veldig gøy, svarer Sveinhaug.

- Det er stor konkurranse også blant keeperne i Lillestrøm, men det er slik det skal være. Vi håper at Jørgen skal bli den neste som skal kjempe om å stå i mål på A-laget. Før sa folk at man måtte ha ville og litt gærne keepere, men nå handler det om å ha rolige keepere. Og det er Jørgen. En god, rolig og avbalansert keeper som ikke blir stresset - og som er god med beina, sier Toni Ordinas.

- Jeg er veldig fornøyd med det keeperteamet vi har både i klubben og på Wang. Det er en rød tråd i alt keeperarbeidet som gjøres, sier Jørgen Sveinhaug.

- Vi samarbeider alle veldig godt på keeperbiten, både Wang, akademiet og A-laget, sier Toni Ordinas.

Vi gratulerer Jørgen Sveinhaug med proffkontrakt, og gleder oss til å følge utviklingen hans i tiden fremover!

Les også: Leandro Elvestad Neto på G16-landslaget!

Annonse fra Eliteserien: