Fetter Haaland stolt: Jonatan Braut Brunes klar for LSK

Jonatan Braut Brunes (20) var aldri i tvil da LSK kom på banen. Det var heller ikke Erling Braut Haaland - på vegne av fetteren.

Annonse:

Noen få timer før overgangsvinduet stengte mandag kveld kom Florø-spissen til Åråsen og skrev under på en avtale ut 2020 - der LSK også har opsjon på å kjøpe ham etter sesongslutt.

Jonatan Braut Brunes, som har scoret mange mål i 2. divisjon i år, trengte ikke lang tid på å bestemme seg da Lillestrøm tok kontakt.

- Da tenkte jeg at Lillestrøm skal jeg spille for. Det var ikke noe tvil. Det er en så stor klubb, og det å være med på et opprykk med Lillestrøm hadde vært en drøm. Jeg takket ja på flekken, sier Jonatan Braut Brunes.

Med Alf Inge Haaland som agent, og verdensstjernen Erling Braut Haaland som samtalepartner, fikk han god backing i prosessen.

- Erling visste at jeg kom til å gå til Lillestrøm. Han ble veldig glad og stolt. Han er fetteren min på moren min sin side. Han er tre uker eldre enn meg, og vi har vokst opp sammen.

- Har dere noen likhetstrekk som spillere?

- Venstrefoten, svarer 20-åringen og smiler.

Selv om avtalen i første omgang er ut denne sesongen, har han ambisjoner om å forlenge Åråsen-oppholdet.

- Planen og målet mitt er å være her neste sesong også. Jeg håper jeg kan gi et så bra inntrykk i høst at vi får til det, sier Jonatan Braut Brunes.

Les også: Haraldsson klar for LSK

Se video-intervju med Jonathan Braut Brunes:


Se video-intervju med Simon Mesfin:


Annonse fra Eliteserien: