Tryggvi Hrafn Haraldsson klar for LSK

De vokste opp ved siden av hverandre på Akranes, og her er de fotografert sammen for det islandske landslaget i 2018. Nå blir Tryggvi Hrafn Haraldsson (24) LSK-spiller - akkurat som Arnór Smárason.

Annonse:

Nå går den 24 år gamle spissen fra Akranes til Lillestrøm. I første omgang har han skrevet en kontrakt ut 2020-sesongen, og Haraldsson gleder seg stort til å fortsette karrieren på Åråsen.

- Jeg ser fram til å komme i gang, og håper jeg kan hjelpe klubben til å nå målet om opprykk. Forhåpentligvis kan jeg tilføre laget noe. Så får vi se hva som skjer i januar, sier Tryggvi Hrafn Haraldsson.

Han landet i Norge søndag kveld, og har gjennomført flere negative COVID-19-tester, men må holde seg på hotellet i corona-karantene fram til fredag. Mannen med fire A-landskamper har som Smárason og Björn Bergmann Sigurdarson vokst opp i Akranes, en liten kystby på Island som har fostret en lang rekke gode fotballspillere. 

- Det bor bare 7000 mennesker på Akranes. Det er utrolig hvor mange spillere som har kommet ut fra et så lite sted, sier 24-åringen.

Han var ønsket av flere norske klubber, men var klar på at han ønsket å spille for Lillestrøm etter gode samtaler både med sportssjef Simon Mesfin og Arnór Smárason.

- Tryggvi er her i første omgang ut året, men det er muligheter for forlengelse hvis begge parter ønsker det. Han har bra fart og nese for mål. Han vet godt at det er stor konkurranse på de offensive plassene, men for LSK som klubb tilfører han oss en god dekning og gjør oss mer slagkraftig i sesonginnspurten, sier Mesfin.

Haraldsson er godt kjent med både LSK og Norge etter at faren hans spilte tre sesonger for Raufoss tidlig på 2000-tallet. Selv har han tidligere spilt for svenske Halmstad i 2017 og 2018 - før han dro hjem til Akranes for å restarte karrieren.

- Jeg spilte godt for Halmstad da vi var i Allsvenskan, men fikk ikke så mye spilletid året etter at vi hadde rykket ned. Da dro jeg tilbake til Island. Målet har hele tiden vært å reise ut igjen. Det har gått bra for meg i den islandske ligaen, og nå er jeg glad for å få denne muligheten.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

- Jeg er først og fremst spiss, men har også spilt litt på kanten. I Akranes har jeg hatt en fri rolle der jeg også kunne gå dypt for å hente ballen. En av mine styrker er at jeg har god fart. Jeg liker både å gå i bakrom og ta med meg ballen.

Etter at Sindre Mauritz-Hansen trappet ned og Alexander Sannes er ute med skade resten av sesongen, har LSK sett på muligheten for å hente inn en ny spiss.

- Vi ønsket en som både kan spille både spiss og kant i 4-3-3. Allerede før Tryggvi dro til Halmstad var vi interessert, men da var han for dyr. Det var også aktuelt etter at han forlot Halmstad. På det tredje forsøket skulle det lykkes. Vi gleder oss til å få Tryggvi med på laget, sier Simon Mesfin.

Annonse fra Obos-ligaen: