Ivar Fredriksen er død

LSKs æresmedlem og klubbens mest kjente dommer, Ivar Fredriksen, døde 22. oktober, 90 år gammel. Begravelsesseremonien fant sted i kapellet ved Akershus universitetssykehus i dag.

Annonse:

Den fargerike dommeren ble æresmedlem i LSK i 1995.

- Som en av Norges mest respekterte dommere i fotball og ishockey i en årrekke har han markert seg, sa daværende formann Einar Krokan i forbindelse med tildelingen.

Ivar Fredriksen dømte cupfinalen mellom Viking og Haugar i 1979, to A-landskamper, i tillegg til oppgjør i Europacupen. Videre en rekke andre oppgjør internasjonalt som linjemann utenlands, og 90 kamper på øverste nivå fra 1972 til 1981.

LSK-LEGENDE: Til tross for at han måtte ha hjelp av gåstol de siste årene var han ofte innom Åråsen - som her mot RBK i 2022. Foto: Morten Stokstad
LSK-LEGENDE: Til tross for at han måtte ha hjelp av gåstol de siste årene var han ofte innom Åråsen - som her mot RBK i 2022. Foto: Morten Stokstad

I 1978 ble han kåret til «årets dommer» av Fotballrevyen, mens han i 1980 ble han «årets dommer» på VG-børsen. Også i ishockey dømte han på øverste nivå i mange sesonger, landskamper og i VM. En tid var han også aktiv som bandydommer.

Fredriksen, med det populære kallenavnet «Far», var opprinnelig Oslo-gutt fra Grünerløkka, men flyttet til Vestbygata i 1959 etter å ha giftet seg med sin Gunvor - og ble her fram til sin død. 

I forbindelse med 90-årsdagen tidligere i år skrev Arnfinn Fagerli denne teksten om jubilanten. Den tidligere toppdommeren var utvilsomt en fargerik karakter som har satt sine spor. Her kan du lese mer om Fredriksen på Kanaripedia.

LSK er takknemlig for Ivar Fredriksens bidrag som dommer, forbilde og inspirator. Vi lyser fred over hans minne.

Annonse fra Eliteserien: