damelaget seriestart 2024

Historisk cupkamp for damelaget i LSK-hallen i kveld

I kveld skal Lillestrøm Sportsklubbs kvinnelag spille den aller første NM-kampen noen gang. Det skjer i LSK-hallen klokka 19.00.

Annonse:

Motstander i cupens 1. runde er HamKam som også hører hjemme i 2. divisjon til daglig. HamKam har startet seriesesongen med to strake seire i avdeling 2, mens LSK-jentene har en seier og to tap så langt i avdeling 3.

Sportsklubbens kvinner kom med i NM i kraft av forrige sesongs opprykk fra nivå fire til nivå tre.

I serien åpnet laget med 4-1 i premieren hjemme mot Mjølner, før det ble 0-7-tap borte mot hardtsatsende Molde og senest 1-2 hjemme mot Medkila.

Les også: Jubeldag for store og små: Damelaget med seier i serieåpninga

- Gøy og spennende

Det koster 50 koner i inngang for alle over 16 år, gratis for de som er yngre, og billett kan kjøpes i døra i LSK-hallen. Kiosken er også åpen, og vi håper mange tar turen for å heie på jentene i den historiske cupkampen som har avspark klokka 19.00.

HISTORISK KAMP: Keeperne Amanda Karlsen og Emily Hammer er klare for tidenes første NM-kamp for LSKs damelag.
HISTORISK KAMP: Keeperne Amanda Karlsen og Emily Hammer er klare for tidenes første NM-kamp for LSKs damelag.

- Det blir gøy og spennende å få prøve seg i NM! Med en tøff 2. divisjon foran oss, er vi nødt til å prioritere seriekampene foran NM, så noen av våre viktigste spillere står over denne kampen med tanke på ny kamp søndag. Samtidig en veldig fin mulighet for flere av våre spillere fra både A- og rekrutt-tropp å få bra med spilletid og ikke minst gode referanser. HamKam er en av de store favorittene til å rykke opp i 1. divisjon fra sin avdeling, så vi forventer en meget tøff kamp. Trenerne fra rekruttlaget, Thomas Flaten og Samuel Kronberg, leder laget i denne kampen, sier trener Vegar Frey.

- Vi er klare, vi! Vi forventer en tøff kamp, men det blir en god referanse for mange av jentene å møte så god motstand. Vi skal forberede oss godt, og håper mange tar turen til LSK-hallen for å heie på jentene, sier Thomas Flaten. 

HamKam, som har tatt over kvinnelaget til naboen Fart, har startet sesongen med to storseirer mot henholdsvis Sarpsborg 09 og Grei.  

Det kan fort gå i surr for mange når man tenker på LSK Kvinner og at Lillestrøm Sportsklubb er blitt kalt LSK i alle år. Men denne gang er det altså Sportsklubbens A-lag som skal ut i klubbens aller første NM-kamp på seniornivå.

Her kan du se terminlista for damelaget i 2024!

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 08.05.2024
Skrevet av: Arnfinn Fagerli og Morten Stokstad