Jubeldag for store og små: Damelaget med historisk seier

(Lillestrøm - Mjølner 4-1) Endelig var serieåpningen i 2. divisjon her etter en lang oppkjøring. Og for en jubeldag det skulle bli i damelagets første møte med nivå 3!

Annonse:

Av Vegar Frey, trener damelaget

LSK-hallen var bra besøkt, og det var veldig gledelig at så mange jentelag fra klubbens barneavdeling hadde tatt turen.

I forkant hadde man lagt opp til en skikkelig jentedag med ansiktsmaling, maling av plakater og selvfølgelig litt fotball før kampstart for disse småtrollene.

Mjølner hadde tatt turen fra Narvik, men skulle få det tøft mot LSK-damene denne ettermiddagen i LSK-hallen.

Nervøs åpning - flotte mål

HEIET PÅ LSK: Mange yngre spillere møtte opp for å støtte damelaget.

Kampen starter jevnt og litt nervøst fra begge lagene. Typisk en serieåpning der begge lag spiller med lav risiko. I en sånn kamp blir det viktig å få den første scoringen, og den er det vår toppscorer fra i fjor Dorthea Mørkved Glorud som setter inn etter en magisk gjennombruddspasning fra Mari Wenger etter 28 minutter.

Minuttet etter står det 2-0 etter et angrep tatt ut av den berømte læringsboka. Spill bakfra, gjennom midten der Ella Thomassen slår en perfekt pasning til Karoline Pedersen som på første touch slår inn på bakre stolpe der Emilie Sagen kommer og setter ballen helt ned i høyre hjørne.

2-0 står seg til pause.

Her kan du se hele terminlista for 2. divisjon avdeling 3!

Mari Wenger dagens kanarifugl

Andre omgang starter som man ønsker med en tidlig scoring etter 51 minutter. Igjen er det dagens kanarifugl Mari Wenger som kommer seg fri og inne i feltet er vi klart i overtall og det er Silje Kittilsen som enkelt kan sette ballen i mål til 3-0.

DAGENS KANARIFUGL: Mari Wenger

Vi har god kontroll, men Mjølner er sterke på dødball og etter 75 minutter får de reduseringen.

Helt på tampen kjører vi nok en overgang der vi igjen fyller opp i boks og innbytter Melisa Sutton Ranvik kan enkelt spasere ballen i åpent mål.

Dermed ble den første kampen i 2. divisjon en så stor opplevelse som vi hadde drømt om på forhånd - med seier, mye folk - og engasjerte tilskuere.

Neste kamp spilles lørdag 27. april borte mot den klare seriefavoritten Molde.

Kampfakta:

28 min: 1-0 Dorthea Mørkved Glorud

29 min: 2-0 Emilie Sagen

51 min: 3-0 Silje Kittilsen

69 min: 3-1 Malin Hansen Juliussen

83 min: 4-1 Melisa Sutton Ranvik

Dagens Kanarifugl: Mari Wenger