Helland klar for LSK: - Jeg vet at dette blir veldig bra

Ingen aktive fotballspillere har vunnet flere titler i norsk fotball enn Pål-André Helland. I dag skrev den mangeårige RBK-profilen under på en toårskontrakt med LSK.

Annonse:

31-åringen har en svært god følelse for valget av Lillestrøm som ny arbeidsgiver. 

- Det føles veldig godt og veldig riktig. Lillestrøm er en klubb med stolte tradisjoner, fantastiske supportere og en veldig kul stadion - som ikke minst har gress. Samtidig er det kanskje den klubben som jeg har blitt buet ut mest mot. Likevel har jeg følt at det har vært en slags gjensidig respekt mellom Kanari-Fansen og meg. Og jeg har alltid tenkt at det hadde vært kult å ha den fansen i ryggen, sier Pål-André Helland.

Her kan du kjøpe sesongkort på Åråsen for 2021-sesongen!

TAR 7'ERN: Pål-André Helland blir LSKs nye nummer syv. Foto: Emil Saglien Ruud
TAR 7'ERN: Pål-André Helland blir LSKs nye nummer syv. Foto: Emil Saglien Ruud

 

I går ble han enig med Rosenborg om å terminere avtalen snaue to år før den gikk ut. Mannen med seks A-landskamper for Norge kunne ha reist til utlandet og tjent mye mer penger, men har hele tiden hatt Lillestrøm som sitt klare førstevalg.

- Jeg hadde tilbud om å flytte utenlands der jeg kunne ha tjent mange ganger så mye. Men fotball er det morsomste jeg vet, og den klubben jeg spiller for skal bety noe for meg. Det er viktig at man føler tilknytning, sier Helland.

Gjennom sosiale medier har han også merket seg at veldig mange LSK-tilhengere har uttrykt et sterkt ønske om at han skulle komme til Åråsen.

- Det har vært solid maning, det skal dem ha. Vi mennesker er såpass enkelt anlagt at det selvsagt har litt å si at man føler seg ønsket.

- Vi er strålende fornøyd med å få på plass Pål-André. Det har vært en langdrøy prosess der både han og vi har vært utholdende. Vi har hatt en god dialog med hans agent Bjørn Tore Kvarme gjennom hele prosessen. Jeg vil også takke Rosenborg for en god og smidig håndtering etter at vi begynte å snakke sammen. Dette er en stor dag for Lillestrøm, og et bilde på hvor ambisiøse vi er, sier sportssjef Simon Mesfin.

Han kom til RBK fra KIL/Hemne som 16-åring, men slo først gjennom da han ble hentet tilbake til Lerkendal foran 2013-sesongen etter å ha blitt cupmester med Hødd. I RBK har han vunnet syv titler og svært toneangivende - både på og utenfor banen. 

- Jeg tenker at dette er en kul og en litt annereledes utfordring. Både for min og Rosenborgs del har det gått litt i stampe de to siste årene. Jeg var med på hele reisen som endte med den siste storhetstida til Rosenborg, og jeg håper jeg har en del erfaring å kunne bidra med i Lillestrøm. Jeg merker også at det er en helt annen optimisme rundt klubben nå, en medgangsbølge etter at man rykket opp i Eliteserien på første forsøk. Kanskje ble fokuset på å ha vært lengst i den øverste divisjonen en liten hemsko til slutt.

- Hvilke muligheter ser du for LSK i årene som kommer?

- Det er ingenting som ikke tilsier at LSK kan klare det Glimt har klart og Molde har klart. Fasilitetene her er fantastiske - både med tanke på treningsanlegg og stadion. Og mitt inntrykk er at det er veldig mye kompetanse i og rundt laget nå som jobber dag og natt for å lykkes. Jeg ønsker å bidra med alt jeg kan for å bygge opp klubben, og jeg ser på det som en ordentlig, ordentlig kul utfordring. Dessuten er jeg ganske revansjesugen. Jeg vil vise at jeg er en veldig, veldig god fotballspiller.

- Hvordan tror du reaksjonene vil bli i Trondheim?

- Det blir vel litt misnøye. Men det ble som det ble med Rosenborg. Det var uaktuelt for meg å fortsette der, og da må jeg finne meg et nytt sted å spille fotball. Jeg føler meg utrolig priviligert over at LSK vil ha meg. Så blir det kult å prøve noe nytt. Det er mange herlige karakterer i LSK-miljøet.

Les også: Gjermund Åsen klar for Lillestrøm

SOLSTRÅLE: Pål-André Helland er meget godt fornøyd etter at LSK-overgangen gikk i havn. Foto: Fredrik Tyskeberg
SOLSTRÅLE: Pål-André Helland er meget godt fornøyd etter at LSK-overgangen gikk i havn. Foto: Fredrik Tyskeberg

Helland avslører også at planen hele tiden var at både han og Gjermund Åsen skulle fortsette karrieren sammen på Åråsen.

- Gjermund og jeg har diskutert dette i flere måneder. Vi tok hverandre i hånda på at jeg skulle komme etter da han gikk til Lillestrøm. Vi har vært kompiser i 13-14-15 år. Begge er revansjesugne, og synes fotball er det desidert morsomste som finnes. Jeg håper, tror og vet at dette blir veldig bra.

- Hvordan blir det å møte RBK i mai og juli?

- Litt spesielt. Men jeg er såpass egoistisk at det er mine og mitt lags interesser som teller. Det er ikke verre enn at vi går for seks poeng, sier 31-åringen med fire cupmesterskap og fire seriegull.

Vi ønsker samtidig å takke en rekke LSK-venner som har bidratt til å gjøre denne overgangen mulig:

Jon H. Nordbrekken, Tommy Bottenvik, Strømbergs, Eirik Nordeide, Trond Kristian Andreassen, Team Julelunsj, Anders Mikkelborg, Eivind Huser, Ketil Ramberg, Jørgen Ødegaarden, Harald Bredde/Bredde Invest AS, Erik Bakke/Erik Bakke Holding AS, Øie Eiendomsutvikling AS, Nortekk AS, Karl Martin Dolvik, Peter Dybvad/Hvam Invest AS, Åkrene Mek Verksted AS og Vanpee AS.

Hjertelig velkommen til Lillestrøm, Pål-André Helland!

Annonse fra Eliteserien: