- En fullsatt stadion og «Aldri aleine til Åråsen». Få det på!

Gjermund Åsen (29) smilte fra øre til øre da han ankom Åråsen i ettermiddag og skrev under på LSK-avtalen. Samtidig ønsker han å donere 10 000 kroner til de berørte etter skredulykken i Gjerdrum.

Annonse:

Den meget sympatiske trønderen - som er LSK-spiller minst ut 2021 etter å ha passert den medisinske testen - gleder seg stort til å spille i den gule og svarte drakta på Åråsen.

Ikke minst gleder han seg til den dagen det er mulig å spille fotball foran mange sulteforede tilskuere.

- En fullsatt stadion og «Aldri aleine til Åråsen». Få det på, melder Gjermund Åsen og legger ikke skjul på at han lenge har vært glad i supportersangen som spilles før avspark på Åråsen.

Her kan du høre sangen Åsen gleder seg til å høre!

- Jeg gleder meg veldig. Jeg har masse energi, og har bare lyst til å jobbe og trene hardt for å komme i gang med sesongen, sier trønderen.

Flere klubber ønsket seg midtbanespilleren som i første omgang leies fra RBK den kommende sesongen. LSK har også opsjon på å kjøpe Åsen ut av kontrakten med Rosenborg. 

- Hvorfor falt valget på LSK?

- Det er en litt sovende kjempe. En nyopprykka, men veldig offensiv klubb som skal sette sitt preg på Eliteserien i år. Det er et spennende prosjekt på gang, og blant annet Lehne Olsen har snakket varmt om LSK. Vi både bodde og spilte sammen i Tromsø, og jeg vet litt om hvordan jeg skal få det beste ut av Lehne. Jeg er veldig, veldig glad for å være med på dette.

Åsen ble ikke mindre giret på å spille for LSK etter å ha snakket med trener Geir Bakke og sportssjef Simon Mesfin.

- Samtalene har vært sprudlende og preget av mye positiv energi. Det har egentlig bare gitt mer bensin på bålet. Jeg kan nesten ikke vente med å starte, sier Gjermund Åsen - som også på eget initiativ kom med et varmt, snilt og inspirerende budskap til nærområdet i sin nye klubb:

- Jeg har hørt at vi skal spille en veldedighetskamp i Gjerdrum til sommeren. Som alle andre ble jeg veldig berørt av den tragiske hendelsen som skjedde i Gjerdrum, så jeg har lyst til å betale 10 000 kroner fra egen lomme som skal gå til idrettslaget der og de berørte. Det gjør jeg med glede, sier 29-åringen.

Les også: LSK spiller veldedighetskamp i Gjerdrum

For han langt unna å være en fotballspiller som bare tenker egen vinning og kroner og øre.

- Nå skal jeg flytte hit til Romerike, og da bryr jeg meg veldig om det som skjer i Lillestrøm. Jeg liker å engasjere meg overfor de som trenger det, folk ellers i samfunnet - og ta vare på de rundt oss.

Sportssjef Simon Mesfin er svært fornøyd med at den offensive midtbanemannen blir en del av LSKs comeback i Eliteserien.

GLEDER SEG: Gjermund Åsen og Simon Mesfin.
GLEDER SEG: Gjermund Åsen og Simon Mesfin.

- Vi er veldig glade for at Gjermund blir LSK-spiller. Vi startet så smått før jul, og jeg har også ved et par tidligere anledninger sjekket med agenten hans, Kevin (Ingebrigtsen). Vi rigger opp en spillertropp som skal håndtere en hel sesong på en god måte. Vi ønsker å hevde oss i comebacket i Eliteserien, og Gjermund kommer inn med masse erfaring. Vi er veldig fornøyd med den unge spillerfloraen vi har i troppen nå, men det er viktig at vi får balansert den med spillere som har den erfaringa som Gjermund har. Han skal være en god referanse i spillergruppa vår, sier Mesfin.

- Jeg føler veldig ansvar overfor de unge som kommer opp. Jeg ønsker både å hjelpe dem og pushe dem - samtidig som de pusher oss litt eldre. Men jeg gleder meg til å vise litt vei, sier Gjermund Åsen.

Fra og med søndag er han tilbake i Lillestrøm på permanent basis. Velkommen til LSK, Gjermund!

Les også: Her kan du kjøpe sesongkort for 2021!

Se video-intervju med Gjermund Åsen:


Annonse fra Eliteserien: