Helland gjør LSK-comeback - blir ny G19-trener

To måneder etter at kontrakten som spiller gikk ut, er Pål-André Helland klar for en ny periode i Lillestrøm. Nå som G19-trener - sammen med fysisk trener Petter Seljeskog og assistent Roar Ness.

Annonse:

Allerede i ettermiddag leder han juniorlagets trening for første gang i LSK-hallen.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg har jo litt erfaring om hva som kreves, og har en klar tanke på hvordan man skal utvikle spillere. De siste årene som spiller har jeg hele tida prøvd å ta hånd om unggutta og fortelle hvor lista ligger. Det blir spennende å komme i gang, sier Pål-André Helland.

Akademisjef Toni Ordinas er veldig glad for at 33-åringen tar sjefsrollen for de mange talentfulle spillerne som banker på døra til A-laget. Tidligere i vinter ble Rune Haavelmoen flyttet opp fra G19 til en plass i teamet til Geir Bakke, og det er denne jobben Helland nå overtar. Det innebærer også at han vil lede fotballøktene på dagtid i Wang Toppidrett-samarbeidet.

Les også: Rune Haavelmoen rykker opp til A-laget

- Da vi definerte profilen vi ønsket på den nye G19-treneren var det to hovedelementer vi fokuserte på: Et godt fotballhode som kan hjelpe spillerne til å ta nye steg, og en god rollemodell med stor erfaring fra høyt fotballnivå som veilede unge talenter. Det er en utrolig stor glede at Pål-André takket ja til vårt tilbud. I øyeblikket er det ikke så mange i norsk fotball som har et bedre blikk for spillet enn ham, noe vi ukentlig kan se på TV-sendingene til Viaplay. Han har et særdeles godt øye for å analysere fotball. Det er veldig spennende at Pål-André er motivert for å starte sin trenerkarriere med LSKs G19-lag. Det er en fin og talentfull gruppe spillere, og jeg er sikker på at både Pål-André og spillerne vil lære av hverandre, sier Ordinas.

Les også: Helland vant prisen for årets mål i 2022

I første omgang har Helland skrevet under på en avtale ut 2023, og han vil kombinere det med jobben som TV-ekspert i Viaplay.

- Jeg har brukt litt på å finne ut hva jeg har lyst til å holde på med, og jeg er veldig glad for å få denne muligheten. Denne rollen kan også kombineres med Viaplay-jobben som jeg trives godt i. Det er to jobber som gjør meg bedre i begge to. Det er en veldig spennende tid vi går inn i både for Lillestrøm og norsk fotball, sier Helland.

- Vi ønsker å hjelpe Pål-Andre til å utvikle sin trenerkarriere. Han har stor fotballerfaring som spiller, og i den solide og strukturerte LSK-metodologien vil han finne sin egen identitet som leder og finne glede i å lede gruppen som et lag og individene som personer. En gledens dag for LSK og LSK-akademiet, sier Toni Ordinas.

Klokka 16.20 i dag møtte han juniorspillerne for første gang.

- De vet ikke at jeg blir ny G19-trener, så det blir morsomt å se reaksjonen deres, sa Helland før møtet med LSK-ungguttene.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: