Rune Haavelmoen rykker opp til A-laget

Hovedtrener for G19, Rune Haavelmoen, blir en del av trenerteamet til A-laget.

Annonse:

Rune Haavelmoen har vært trener på akademiet siden august 2013 og har gått gradene i LSK-akademiet som trener. Nå blir han en del av trenerteamet til Geir Bakke & co. Rollen til Haavelmoen vil være å ha hovedansvar på motstander-analyse og data scouting. 

- Det blir også litt spillerlogistikk som innebærer å være med Simon og Espen på scouting, men mest data scouting for min del. Det kommer til å være mye jobb på PC og video med både motstandere og enkeltspillere. Også blir det litt ute i felten for å se andre lag så ofte man har mulighet. Jeg er også med på treningene, og det gir meg litt for å bli så rå som mulig på hvordan LSK ønsker å spille som selvfølgelig legger føringer for hvordan jeg tror andre lag tenker at de skal spille mot LSK, sier Haavelmoen. 

- Veldig stort 

- Det er jo selvfølgelig veldig stort å få muligheten. Jeg er veldig ydmyk og takknemlig, og føler at jeg er ønsket også. Det gjør at den overgangen fra akademiet til A-lag føles enda mer naturlig ut, forteller Haavelmoen. 

- Det er samtidig også vemodig etter mange år i akademiet, hvor jeg har gått gradene på samme måte som en del spillere som har gått gradene opp til A-stallen.

Ble ringt av Bakke 

- Det var Geir som kom opp på kontoret mitt for to og en halv uke siden. Han ringte først og lurte på om vi kunne ta en prat. Vi satt en halvtimes tid hvor han la fram at han ønsket meg i den rollen. Det at det er Geir som kommer å spør gjør at det også føles veldig riktig ut og si ja, forteller Haavelmoen. 

Geir Bakke er imponert over utviklingen til Haavelmoen og kvalitetene han besitter. 

- Rune er en fagmann som har jobba hardt på feltet i mange år. Han er både teoretisk sterk og pedagogisk flink. Han vet hva vi ønsker å få til, og han har også jobbet sammen med oss en gang i uka det siste året. Da har vi blitt bedre kjent med han og han har blitt bedre kjent med oss. Vi fant ut at vi skulle ha en bredere dekning både på det å finne de rette typene (spillerne) inn, som kan jobbe parallelt sammen med Simon og Espen og jobbe knallhardt med analyse av motstanderne våres, slik at vi alltid er i forkant. Han skal hele tiden ha full kontroll på det som kommer litt lengre fram i tid, og legge frem gode tanker der til André Schelander og resten av trenerteamet, sier Bakke. 

Valgte å se internt først 

- Istedenfor at vi skulle gå ut av klubben for å hente en til den rollen, så valgte vi å se internt først. Vi følte at det ble veldig riktig fordi han er så samstemt med oss. Han har jo vært praktiserende trener lenge, og han ser jo dette som en mulighet til å jobbe inn mot senior fotball og utvikle seg selv videre som trener ved å være innom forskjellige fagfelt, forteller Bakke. 

Utviklingsleder for akademiet, Toni Ordinas, forteller at det gjør han stolt at A-laget ser verdien av trenerutviklingen på akademiet. 

- En av de viktigste prosessene i vår strategi på akademiet er utvikling av mennesker, både spillere og trenere. At A-laget ser verdien av trenerutviklingen i vår egen klubb er noe som gjør meg stolt, sier Ordinas. 

- Rune har hatt en utmerket reise. Fra å trene alle aldersgrupper fra G13 til G19 og til å ta UEFA A-lisens. Han viser utmerket kompetanse både innen individuell spillerutvikling og ledelse av grupper, og hans store lidenskap for spillet og solide verdier gjør han til den perfekte kandidaten for denne rollen på A-laget. 

Annonse fra Eliteserien: