Gullguttene fra 1989 så RBK få juling: - Skikkelig gøy

Gunnar Halle (fra venstre), Frode Grodås, Jan Åge Fjørtoft, Bjarne Sognnæs, Arne Erlandsen, Kenneth Nysæther og Ole Dyrstad spilte sammen på 1989-laget som hentet det siste seriegullet til Lillestrøm. I går fikk de en herlig kveld på Åråsen.

Annonse:

- Det var skikkelig gøy. Det er moro om dagen, og vi fikk nok en gang se et veldig solid Lillestrøm-lag, sier Frode Grodås.

Les også: Drømmekveld for LSK: Banket RBK 3-1!

Kapteinen fra 1989, Ole Dyrstad, hadde tatt turen helt fra Honningsvåg i Finnmark, og ble også intervjuet fra scenen på Lillestrøm Torv før kampen.

GULL-SELFIE: For 33 år siden sikret de LSKs siste seriegull, og nå tror gullguttene fra 1989 at de kan få sine arvtagere med årets mannskap. Foto: JO HENNING ESPEVALEN
GULL-SELFIE: For 33 år siden sikret de LSKs siste seriegull, og nå tror gullguttene fra 1989 at de kan få sine arvtagere med årets mannskap. Foto: JO HENNING ESPEVALEN

- Det ble en topp søndagskveld, sier Dyrstad, godt fornøyd.

- Det er jo høydepunktet i året når Dyrstad kommer nedover og gamle lagkamerater kan samles. Det er stor stas, sier Grodås.

- Alltid hyggelig å møte gamle lagkamerater. I garderober skapes bånd for livet. Når vi møtes, så er det som det alltid har vært - uansett hvor mange år det går mellom samlingene. 1989-utgaven var et LSK med veldig stor L. Og det er så bra å se at årets lag har mange av de samme egenskapene - som guts og vinnervilje, sier Jan Åge Fjørtoft.

Det var litt tilfeldig at så mange fra 1989-laget var på samme kamp, men vi benyttet i hvert fall anledningen til å ta en prat med de sju gullguttene i VIP-restauranten før kampen. Samtlige hadde god tro på at Lillestrøm kom til å slå Rosenborg, og heldigvis fikk de rett: 3-1 og nok en magisk Åråsen-kveld foran 10 229 tilskuere.

- Det er jo noe spesielt å slå Rosenborg, og det var utrolig artig å få oppleve den gode gamle Åråsen-stemninga med mye folk. Det har jo vært noen småtunge år. Nå er det virkelig moro, sier Grodås.

- Tror du LSK kommer til å kjempe i toppen hele sesongen?

- Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at man vil være med der oppe nå. Nå har man jo også folk på benken som kan komme inn for å gjøre en god jobb, svarer den gamle keeperkjempen.

Her kan du sikre deg billett til Lillestrøm - Viking 10. juli!

Annonse fra Eliteserien: