Gratulerer med 70-årsdagen, Tore Kordahl!

Med to seriemesterskap, tre cupmesterskap og gullklokka som LSK-spiller skrev Tore Kordahl seg inn i klubbens historie med gullskrift. I dag er den tidligere midtstopperen 70 år. Vi gratulerer!

Annonse:

- Takk for det. Og gratulerer selv med opprykk. Det var viktig å rykke opp på første forsøk. Du må gratulere alle gutta, sier jubilanten når vi treffer ham på telefon.

Se vår hyllest av Tom Lund (70)!

Tidligere i år fylte også Tom Lund, Tor Egil Johansen og Georg Hammer 70 år, og nå har også Kordahl rundet syv tiår. Han bor fortsatt i Lillestrøm og følger klubben tett som pensjonist.

- Jeg trente fire ganger i uka på treningssentret før det ble stengt ned, og har det ellers bra. Men jeg savner å kunne gå ut for å ta en øl eller et glass vin hos Kenneth Faanes (Lille Strøm Bar), sier Kordahl.

Sammen med Jan Birkelund utgjorde han et av norsk klubbfotballs beste midtstopperpar. I 1977 slapp LSK inn kun 11 baklengsmål på 22 kamper. Samme sesong ble det scoret 42 ganger den riktige veien.

- Vi scoret jo på corner omtrent annenhver gang den gangen. Du får si til Simon (Mesfin) at jeg kan ta fem minutter med gutta for å ta litt dødballsituasjoner foran neste sesong, melder Kordahl med et smil.

- Hva tror du om ccomebacket i Eliteserien?

- Kjempebra. Alle trodde vi skulle rykke opp enkelt, men det var jeg klar over at det ikke kom til å bli. Sjeleglad for at vi klarte det. Så håper jeg at vi kan få noe folk på Åråsen igjen til neste år. All ære til de som har stått på for å få det til.

- Det er alltid tøft for de lagene som rykker opp. Vi får tenke tilbake da vi rykket opp sist i 1975. Vi ledet serien da Tommy ble skadet. Hadde ikke han bli skadet, så hadde vi vunnet serien på første forsøk. Men så ble det seriegull de to neste årene. Kanskje vi skal håpe på at historien gjentar seg? Men det er kjempebra at vi rykket opp. Alle trodde det skulle bli enkelt, men jeg var klar over at det ikke kom til å bli det. Jeg er sjeleglad for at det gikk bra. All ære til alle som har stått på for at det ble opprykk. Så håper jeg at vi kan
få folk på Åråsen igjen neste år, sier Tore Kordahl.

Her kan du lese mer om Tore Kordahl på Kanaripedia!

Se video-intervju med Tore Kordahl fra God Fugl-serien her:


Annonse fra Eliteserien: