Gratulerer med 100-årsdagen, Kolbjørn Halvorsen!

Vi har mye å takke Kolbjørn Halvorsen for. I dag gratulerer vi «Åråsens far» med 100-årsdagen!

Annonse:

- Han bor i etasjen over meg, så jeg har nettopp vært oppe og gratulert ham med dagen. Tore Tveter og jeg ga Kolbjørn en pose med en liten flaske i, forteller tidligere LSK-styreleder Harald Røros og humrer.

- Vi kan si at LSK aldri hadde blitt det LSK har blitt uten Tom Lund. Det samme kan vi si om Kolbjørn Halvorsen og Åråsen. Det er han som har sørget for at vi har den stadion som vi har, sier mangeårig dommer og medlem av kontaktutvalget, Tor Møien.

Kolbjørn Halvorsen ble født 13. januar 1921, og i årene etter krigen var han leder av byggekomiteen som sørget for at Åråsen Stadion ble åpnet i 1951 etter 31 000 dugnadstimer.

Røros og Møien er ikke i tvil om at Halvorsen kan tituleres som Åråsens far.

- Han har jo vært med på alle utbyggingsnivåer på Åråsen fra starten. Og han har hatt verv nesten sammenhengende i 50 år fram til 2000. Det er ganske imponerende. Det hadde ikke vært noe Åråsen uten drivkraften Kolbjørn Halvorsen, sier Røros.

100-åringen bor fortsatt alene i egen leilighet og følger LSK tett.

- Han var veldig fornøyd med opprykket. Vi snakket mye om Lillestrøm da vi møttes tidligere i dag. Han er spent på hva som skjer med laget fremover, og vi diskuterte hva som skal til for at LSK ender på øvre halvdel i år, forteller Harald Røros.

- Kolbjørn har vært en meget viktig mann for Lillestrøm Sportsklubb. Han var en tydelig leder som hadde klare meninger om det som skulle gjøres. En veldig ryddig og bestemt person. Hvis noen viktige avgjørelser skulle bli tatt, så ble det som regel sagt at «dere får snakke med Kolbjørn», forteller Møien.

LSK har naturligvis sendt gratulasjoner til Kolbjørn Halvorsen på den store dagen. Styreleder Morten Kokkim mener at klubbveteranen - som ble æresmedlem allerede i 1978 - er en av Sportsklubbens aller mest markante skikkelser.

- Vi sender varme gratulasjoner til jubilanten på 100-årsdagen, og sender et enda større takk for alt han har gjort for klubben. Den arbeidsinnsatsen han har lagt ned har vært helt avgjørende for LSKs posisjon i Fotball-Norge, sier Kokkim.

Gjennom hele sitt liv har han vært opptatt av fysisk aktivitet og sunt kosthold; han trener fortsatt styrke og utholdenhet hjemme i egen leilighet flere ganger pr. uke, skriver familien i dagens utgave av Romerikes Blad.

Les også: Åråsens far gjestet stadion

Annonse fra Eliteserien: