«Åråsens far» Kolbjørn Halvorsen (98) gjestet stadion

98 år gamle Kolbjørn Halvorsen er kanskje den viktigste enkeltpersonen i Åråsens stadionhistorie. I går var han sammen med seks andre æresmedlemmer - deriblant Ivar Hoff (71) - inviterte gjester på kampen mot Odd.

Annonse:

Selve kampen ble ingen stor opplevelse, men leder av kontaktutvalget i LSK, Tor Møien, forteller at Halvorsen og de andre medlemmene satte stor pris på samlingen i Tommy-losjen.

- Alle syntes det var hyggelig å bli invitert av kontaktutvalget og styret i LSK. Gunnar Halle kom innom og pratet i en snau halvtime om alt fra da han kom til LSK i 1985 og til der han er i dag. Det ble servert god mat, og de inviterte æresmedlemmene - med ledsager - så ut til å stortrives, sier Tor Møien.

Les også: Over 10 000 barn har vært æresgjester på Åråsen

Ingen nålevende personer har mer inngående kjennskap til LSK-historien enn Kolbjørn Halvorsen - som ble innmeldt i klubben allerede i 1936. Det samme året Sportsklubbens Alf «Kaka» Martinsen deltok på det historiske landslaget som tok bronse i OL i Berlin.

Han var leder av byggekomiteen i årene fram til åpningen av Åråsen i 1951, og han hadde samme rolle da den gamle hovedtribunen ble bygget i 1978. Som om ikke det var nok: Halvorsen var også styremedlem i Åråsen Eiendom da man startet utbyggingen av dagens arena på slutten av 1990-tallet.

- Jeg er ikke så sikker på om Åråsen hadde vært det den er i dag uten Kolbjørn, sier Ivar Hoff, som satt ved siden klubbkjempen under æresmedlemmenes samling.

Her kan du kjøpe billetter til LSKs bortefelt mot Vålerenga 25. mai!

- Jeg har alltid vært glad i Kolbjørn. Han har aldri hatt en skjult agenda, og har alltid snakket i klartekst. En sint krabat som klubben har ekstremt mye å takke for. I går var han forresten også sint - både på laget og lederne, tillegger Hoff.

Vi orker ikke å gå nærmere inn på 0-3-tapet mot Odd her, men håper at æresmedlemmen får en bedre kampopplevelse ved neste samling.

- Kolbjørn er faktisk tre år eldre enn min far som døde i 1983. Han var banemester fra slutten av 1950-tallet og til slutten av 1970-tallet, så de hadde mange fighter og gleder sammen for at anlegget skulle være finest mulig. Kolbjørn er en meget sprek 98-åring. Vi vil takke samtlige æresmedlemmer som tok turen til Åråsen, sier kontaktutvalgets leder Tor Møien.

Følgende syv æresmedlemmer var til stede på samlingen: Kolbjørn Halvorsen, Olaf Hauge, Per Ronny Andersen, Ivar Hoff, Berit Johannessen, Frank Grønlund og Harald Røros.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Viking 16. juni!

Annonse fra Eliteserien: