Over 10 000 barn har vært æresgjester på Åråsen

I dag er Odd motstander på Åråsen. Under forrige hjemmekamp mot Rosenborg satt nærmere tusen barn og unge fra Løvenstad og Kurland i RB-svingen – invitert som æresgjester av Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

«Æresgjesten»-konseptet handler om at LSKs spillere og trenere reiser ut og besøker lokale klubber på Romerike, leder en treningsøkt for aldersbestemte lag – og med påfølgende trenerforum ledet av utviklingssjef Toni Ordinas. I etterkant av besøket får barn og unge i den aktuelle klubben gratisbilletter til en seriekamp på Åråsen.

Her kan du kjøpe billett til søndagens kamp mellom LSK og Odd!

Styremedlem i Løvenstad, Terje Kjos Johansen, sender en stor tommel opp i etterkant av at LSK var på kunstgresset på Sandbekken.

- Et ekstremt bra tiltak, der man først er ute og besøker klubbene, for så å invitere dem til kamp på Åråsen etterpå. Alle jeg har snakket med i Løvenstad og Kurland satte stor pris på initiativet. Det virket ektefølt og troverdig, det er tydelig at LSK virkelig ønsker et godt samarbeid med de lokale klubbene. På Åråsen ble vi også møtt med store grad av imøtekommenhet. Vi var i møte med styrerepresentanter, vi fikk hilst på spillere og besøkt garderobene. Jeg vil også trekke frem trenerforumet med Toni Ordinas i etterkant av treninga på Sandbekken. Han inspirerte våre trenere, og det var mange som forlot seansen med stor glød. Trenerutvikling er naturligvis noe mange breddeklubber er opptatt av, sier Terje Kjos Johansen.

«Æresgjesten» ble første gang innført før 2016-sesongen. Den gang var navnet «LSK-Turné», og siden har nærmere 30 lokale klubber blitt besøkt. Denne sesongen har Lørenskog, Fjellhamar, Skedsmo og Løvenstad/Kurland vært æresgjester. Gjerdrum er neste klubb ut – i forbindelse med hjemmekampen mot Viking 16. juni.

- I overkant av 10 000 barn og unge fra ulike klubber på Romerike har vært på kamp Åråsen som et ledd i dette tiltaket. LSK skal være en klubb for alle som bor på Romerike, og vi ønsker både å tilføre de lokale klubbene kompetanse og knytte sterkere bånd til vårt nærmiljø. Både klubbene og vi setter stor pris på samarbeidet, sier LSKs arrangementssjef Truls Lühr Olsen.

Løvenstad og Kurland var representert med nærmere tusen personer under lørdagens klassiker mot Rosenborg.

- Både store og små i Løvenstad og Kurland stortrivdes på kampen. De får også et helt annet forhold til både spillerne og LSK som klubb i etterkant av det besøket som ble gjennomført på Sandbekken. Tilbakemeldingen fra alle jeg har snakket med er ubetinget positivt. Jeg opplever dette som litt nye toner fra LSK. Generøst og imøtekommende. Så må jo målet være at lokale klubber klarer å få fram spillere som en dag spiller i gult og svart på Åråsen, sier Terje Kjos Johansen i Løvenstad.

Her kan du se video av besøket på Sandbekken:


Annonse fra Obos-ligaen: