Andreas Georgson Glimt

Georgson takker for støtten: - Fyller oss med energi

Den varme støtten fra Kanari-Fansen etter det blytunge 0-5-tapet mot Bodø/Glimt kommer Andreas Georgson til å huske resten av livet.

Annonse:

Måten de stående og syngende supporterne backet opp gjengen med skuffede spillere på etter kampslutt, gjorde et sterkt inntrykk på LSK-treneren.

- Det finnes ofte noe vakkert i det mørke, og noe mørkt i det vakre. Dette var et eksempel på det første. Slik velger jeg å se det. Og jeg er takknemlig for det, sier LSK-treneren.

Morgentimene mandag ble brukt til å se gjennom hele kampen og analysere det stygge tapet mot den regjerende seriemesteren.

- Det var ingen hyggelig opplevelse. Det var tøft å se gjennom en sånn smell. Det gjorde vondt. Samtidig må vi prøve å forstå hvorfor kampen ender slik den gjør. I første omgang er vi faktisk enda bedre enn jeg trodde. Vi har en lang periode i første omgang etter Bodø/Glimts ledermål der vi er veldig dominante, der laget henger sammen når vi skal presse høyt - og der Bodø sliter. Når vi følger planen og hver eneste lille aksjon henger sammen, så sørger vi for at helheten blir bra. Det er jeg veldig glad for. Så er jeg veldig skuffet og irritert over hvordan det kan være så annerledes i andre omgang. Der vi plutselig blir et lag som går bort fra det vi har jobbet med, og vi først og fremst i forsvarsspillet er veldig dårlige. Vi mister ballen i uventede situasjoner, vi klarer ikke å håndtere at vi får noen smeller som på 0-2 og 0-3 - og vi ser veldig dårlig ut.

Georgson er krystallklar på at det ikke blir snakk om å endre kurs selv om Eliteserie-starten har gitt oss to blåveiser på Åråsen.

- Retningen vår når det gjelder kultur og spillestil er steinklar. Vi viker ikke selv om vi får en smell, men vi justerer - og endrer noen detaljer. Vi får ikke panikk og snur 180 grader. Vi skal være veldig selvkritiske og se oss selv i speilet for å finne ut hvorfor vi lot denne kampen bare forsvinne. For det hadde den ikke trengt å gjøre. Dette var en viktig test for oss for å se hvor vi står mot et så godt lag som Bodø/Glimt. Jeg tror vi skal komme styrket ut av dette, sier Georgson.

Han er ikke i tvil om at responsen fra supporterne etter søndagens stortap vil gi laget et ekstra gir fremover.

- Jeg forventer ikke at man skal applaudere og støtte oss slik de gjorde her etter 0-5 på hjemmebane. Jeg forstår at det finnes frustrasjon, uro og skuffelse. Men dette kommer til å være et minne jeg har med meg hele livet: At etter 0-5 og det andre strake hjemmetapet, så står feltet igjen og applauderer og prepper spillerne. Det er samhold. For meg var det et fantastisk minne på en fæl kveld. Det er noe som fyller oss med energi slik at det blir lettere å levere for at vi skal feire fine stunder sammen. Det fortjener virkelig publikummet vårt. Neste sjanse er allerede borte mot Sandefjord, og deretter hjemme mot HamKam.

Her kan du kjøpe billett til LSK - HamKam 28. april!

Se Andreas Georgsons oppsummering dagen derpå:

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 15.04.2024
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (video/redigering)