Straffet brutalt i andre omgang: Største hjemmetap siden 2015

(Lillestrøm - Bodø/Glimt 0-5) LSK skapte flest sjanser i første omgang, men etter pause ble det en brutal nedtur mot den regjerende seriemesteren. Hele 0-5 på Åråsen har ikke skjedd siden 9. august i 2015 mot seriemester Rosenborg.

Av Arnfinn Fagerli

For første gang siden 1991 har Lillestrøm gått på to hjemmetap i sesongens to første oppgjør på eget gress. 2-3 mot Kristiansund og 0-5 mot Bodø/Glimt er i tillegg verre enn 0-1 mot Viking og 1-2 mot Kongsvinger som for 33 år siden!

Og mer historikk: Åtte baklengsmål på de to første hjemmekampene har ikke skjedd siden 1963 da det ble ni mot Østsiden (3-3) og mot Raufoss (3-6).

LSK begynte bra med en kontring etter tre minutter der Henrik Skogvold løp fra backen Fredrik Sjøvold, men avslutningen til Eric Kitolano endte kun i corner.

I stedet fikk Nino Zugelj stå helt alene og prikke inn 1-0 for gjestene etter 11 minutter. Resten av omgangen var LSK fullt på høyde med gullfavoritten, og skapte flere store sjanser. Aller nærmest var Thomas Lehne Olsens skudd på direkten som endte like utenfor.

To kjappe avgjorde

Men i stedet for det som hadde vært en fortjent utligning før pause, endte andre omgang på den mest brutale måten for Lillestrøms del. Ti minutter etter sidebytte sørget en dårlig berøring fra Eric Kitolano at Patrick Berg fyrte av en kanon som føk i krysset til 2-0 fra 28 meter. Og fra vondt til verre bare fire minutter senere. Da var det midtbanekollega Albert Grønbæk som kunne sette inn 3-0 borte ved lengste stolpe. Et kvarter før slutt kontret Håkon Evjen inn til 4-0, før innbytter Kasper Høgh ordnet 5-0 fra kloss hold.

- Vi er veldig solid. Om det er 5-0-kamp vet jeg ikke, men vi spilte en veldig god bortekamp, sa Berg til TV 2 etter kampen.

- Vi visste at de ville komme sterkere med helt annen intensitet etter pause. Vi gir bort kampen, og etter 0-2 forsvinner vår plan, sa LSK-trener Andreas Georgson.

- Resulatet blir ille. Slike sifre på hjemmebane hører ingen sted hjemme, sa Eric Kitiolano.

- 0-1-målet var dårlig av meg. Etter pause begynner vi å presse en og en og da blir vi straffet hardt, sa Ruben Gabrielsen.

Dermed kunne Glimt sikre lagets fjerde strake serieseier på Åråsen og innta tabelltoppen. Kanskje for godt, for dette var en andreomgang og en borteseier av de sjeldne.

KAMPFAKTA

Lillestrøm – Bodø/Glimt 0-5 (0-1)

Åråsen. Tilskuere: 8.344.

Mål: 0-1 Nino Zugelj (11), 0-2 Patrick Berg (55), 0-3 Albert Grønbæk (59), 0-4 Håkon Evjen (77), 0-5 Kaper Høgh (82)

Gult kort: Jens Petter Hauge, Håkon Evjen, Patrick Berg, Bodø/Glimt. Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

LSKs lag: Mads Hedenstad Christiansen – Uba Charles, Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth (Kristoffer Tønnessen fra 78), Yildren Ibrahimaj (Uranik Seferi fra 78.), Vebjørn Hoff, Gjermund Hoff – Eric Kitolano (August Karlin fra 63), Thomas Lehne Olsen, Henrik Skogvold (Felix Va fra 63).