Gatefest før LSK-RBK: - Her blir det party!

Byfesten er ikke før om én måned, men allerede på lørdag blir det et gedigent party i Lillestrøm – både for store og små – med Barcelona-inspirert gatefest og Fanzone i timene før storkampen mot Rosenborg.

Annonse:

Torsdag formiddag har vi passert 7000 tilskuere som skal se LSK - RBK på Åråsen, men også i timene før norsk fotballs største klassiker skjer det mye morsomt i Lillestrøm.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Rosenborg!

Alexander Amundsen (31) i Kanari-Fansens styre er initiativtager til gatefesten, der målet er å skape en sydlandsk stemning i byen med sambarytmer og yrende folkeliv allerede fra lørdag formiddag.

- Ideen er først og fremst hentet fra Barcelona, der de jevnlig arrangerer gatefester i ulike bydeler. Da er det pynting i gatene, trommeband, fyrverkeri, mat, øl og bare god stemning. Jeg tenkte at dette er noe vi må ha i Lillestrøm. Og anledningen nå – med lørdagskamp mot Rosenborg – er jo perfekt. Dette er den store klassikeren i norsk fotball, sier Amundsen.

Les også: Ole Dyrstad reiser 140 mil for å se Lillestrøm - Rosenborg

Han har nå flyttet hjem etter flere år i utlandet – deriblant Barcelona – og er glad for den positive responsen fra utestedene i Storgata.

- Jeg kontaktet mange av utelivsaktørene i Lillestrøm, og det er utrolig hyggelig at alt fra Egon i toppen av Storgata til Casa Mia i bunnen er med på arrangementet. De gir rabatter på mat og drikke til alle som kan vise kampbillett i timene før kampen på lørdagen. Dessuten blir det Fanzone for barn og familier på Lillestrøm Torv, der det skjer masse morsomt. Vi har også et brasiliansk trommeband som skal gå rundt i sentrum og lage masse god musikk og strålende stemning. Når vi nærmer oss kampstart blir det en stor parade opp til Åråsen – der vi oppfordrer alle til å møte opp i gule farger. Det vil også bli delt ut gule T-skjorter slik at vi virkelig får satt farge på kampen også fra tribunen.

- Når begynner moroa?

- Gatefesten begynner fra da man står opp på lørdag. Det er egentlig bare å komme så fort som mulig for å sikre seg plasser på uteserveringene. Vi pynter byen dagen før, og fra 10-11 blir det musikk og stemning i byen. Det er også veldig gøy at seriemesterne fra 1989 kommer på kampen, og de skal bli intervjuet på en scene utenfor Martins klokka 15.00. Det passer bra at de kommer nå, 30 år etter at de slo Rosenborg og sikret LSKs siste seriemesterskap. Her blir det party, melder 31-åringen med et forventningsfullt smil.

Les også: Få opp dampen, så kan du se kampen i stampen!

Alexander Amundsen vant selv Norway Cup med LSK som 11-åring, og er lidenskapelig opptatt av klubben i sitt hjerte.

- Jeg er oppvokst på Vigernes, ikke langt unna der Tom Lund er fra, og spilte på LSK fram til jeg var 19 år og flyttet til Hellas. Jeg har blant annet bodd i Athen, Barcelona og København – og vært på mange store kamper. Men man lengter alltid tilbake til det som er ekte. Og for meg er det Lillestrøm som er ekte fotball og ekte kjærlighet. Jeg har vært på Champions League-finaler og FA-cup-finaler, men for meg er det ingenting som er bedre enn å komme hjem til LSK og Åråsen. Det er det som brenner mest – der man føler lidenskap og bryr seg. Det er stor forskjell på å være turist og ekte supporter, sier Alexander Amundsen.

Mest Lest

LSK flytter også Fanzone til Lillestrøm Torv denne lørdagen, et arrangement som er rettet mot barn og unge – der man kan spille fotball, delta i ulike konkurranser og få seg en matbit. Det er meldt varmere vær inn mot helgen, og vi håper mange tar turen både til Lillestrøm sentrum og Åråsen slik at årets hjemmekamp mot Rosenborg blir noe helt spesielt. Norsk fotballs største klassiker, som er blitt spilt sammenhengende på øverste nivå siden 1979, har avspark klokka 18.00.

Fredag ettermiddag skal representanter fra Kanari-Fansen og LSK pynte Lillestrøm sentrum.

PS! Hvis du ønsker litt mer fotball på lørdag, så spiller LSK Kvinner mot Lyn i LSK-Hallen klokka 14.00.

Se video-intervju med Alexander Amundsen:


Annonse fra Obos-ligaen: