Garnås signerte for LSK: - Jeg er veldig stolt

Espen Garnås (25) skrev i dag under på en kontrakt med LSK som varer ut 2023-sesongen. Den robuste og målfarlige midtstopperen gleder seg voldsomt til å ta fatt på Åråsen-karrieren.

Annonse:

- Det er veldig kult. Jeg er veldig stolt. Jeg går til en stor klubb, en av Norges største. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier den tidligere Ull/Kisa-kjempen.

Han hadde opprinnelig kontrakt med Ull/Kisa ut denne sesongen, og har vært ønsket av flere klubber, men hadde et sterkt ønske om å bli Lillestrøm-spiller.

- Jeg går til en klubb i samme divisjon, men samtidig er det et steg opp for meg. All ære til Ull/Kisa, selvfølgelig, men jeg følte at dette var et fint tidspunkt til å ta et steg opp. Komme til en større klubb med stort støtteapparat, masse bra spillere, masse fans og en fantastisk stadion. Jeg tror jeg kan få en fin utvikling her, tillegger mannen fra Nesbyen.

- Vi er glade for å ha fått på plass en ny midtstopper i Espen Garnås. Vi prøvde å signere ham allerede mot slutten av forrige vindu, og har hele tiden hatt et håp om at dette skulle gå i orden så tidlig så mulig i det kommende vinduet (som åpner 8. september). Det har vi heldigvis fått til nå, sier sportssjef Simon Mesfin.

Samtidig leier LSK ut Kristoffer Ødemarksbakken til Ull/Kisa resten av sesongen. 

GÅR HVER SIN VEI: Espen Garnås har signert for LSK. Samtidig leies Kristoffer Ødemarksbakken (t.h) ut til Ull/Kisa.
GÅR HVER SIN VEI: Espen Garnås har signert for LSK. Samtidig leies Kristoffer Ødemarksbakken (t.h) ut til Ull/Kisa.

- Vi synes det er bra for Kristoffers utvikling at han går på utlån nå slik at han får så mye spilletid som mulig resten av sesongen. Det er 17 kamper igjen av serien som skal spilles i løpet av en kort periode, og vi håper at mange matcher for Ull/Kisa vil hjelpe ham til å få ut det potensialet som vi vet at han har. Og at han kan komme tilbake til Lillestrøm etter sesongen med mange gode opplevelser og mye selvtillit. Det vil gjøre Kristoffer Ødemarksbakken godt, mener LSKs sportssjef Mesfin.

Les også: Ukas prestasjon: Eskil Edh (18) tilbake med et smell

Med fem seriemål for Ull/Kisa denne sesongen er Garnås Jessheim-klubbens soleklare toppscorer denne sesongen. Han legger ikke skjul på at han har planer om å levere for LSK i begge ender av banen.

- Jeg er en storvokst midtstopper som elsker å vinne dueller og forsvare målet mitt. Samtidig er jeg glad i å score noen mål selv, så jeg håper jeg kan bidra på den måten også, sier den 190 centimeter høye forsvarskjempen.

- Espen er en duellsterk midtstopper som har levert godt på dette nivået i flere sesonger. Han har scoret mange mål på dødball, og det er en egenskap vi har jaktet etter. Men den viktigste årsaken til at vi henter Espen er at han er en forsvarsspiller med stor F. Han kommer hit for å styrke det defensive, sier Mesfin.

- Jeg føler at jeg deler de samme ambisjonene som klubben, og det er jo åpenbart at man skal rykke opp til Eliteserien igjen. Der hører klubben hjemme. For min egen del skal jeg bare ta på meg drakta, kline til, vinne kamper - og forhåpentligvis kunne ta nivået i Eliteserien også, sier Espen Garnås.

Se video-intervju med LSKs nye midtstopper her:


Annonse fra Eliteserien: