Frank Tømmervåg er død

Frank Tømmervåg sovnet inn i helgen etter lengre tids sykdom. Her er minneord om den tidligere LSK-spilleren, ført i pennen av NRK-journalist Arnfinn Fagerli.

Annonse:

«Tømmers» var en del av LSKs storlag på 70-tallet og ble seriemester to ganger og cupmester en gang.

Han kom opprinnelig fra Kristiansund, men dro til Romerike og skolegang som 18-åring, og spilte for Eidsvold Turn og deretter Lyn. Han fikk fire U-landskamper og scoret ett mål, i tillegg var han innom som reserve på A-landslaget.

I 1976 ble han hentet til Åråsen da klubben satset stort og hentet Tor Egil Johansen, Bjørn Nordby, Rune Hansen og Terje Olsen ved siden av Tømmervåg fra ulike Oslo-klubber.

Tømmervåg ble en solid forsterkning umiddelbart. Han scoret seiersmålet på Briskeby da HamKam og LSK spilte rent toppoppgjør i 1976. Et frispark i krysset avgjorde kampen. Han spilte 55 serie- og 16 cupkamper og scoret totalt sju mål.

Tømmervåg var en midtbanesliter av rang. Bra teknikk og god på hodet. Men var mye plaget av skader i løpet av sin karriere og måtte legge opp etter 1980-sesongen. Hans siste opptreden for LSK var som innbytter i cupfinalen mot Vålerengen.

Han var den spilleren som ble presset hardest av trener Joe Hooley. For å komme tilbake i kampform etter sine skadeperioder ble Tømmervåg sendt ut på lange løpeturer langs Fetveien og Rolf Olsens vei, nesten alltid med en syklende Hooley ved sin side.

Vinteren 2018 ble han rammet av hjerneslag og ble lammet i høyre side og mistet taleevnen. Men han fulgte med klubben i sitt hjerte helt til det siste.

I fjor var to andre kristiansundere med bakgrunn som LSK-spillere, Georg Hammer og Pål Forsnes, innom sykehjemmet hvor Frank bodde og ga han en signert LSK-drakt (se bilde øverst i saken).

– Frank lyste opp da han fikk drakta, og han ville ikke ta den av seg etterpå. Det var stort for ham å få en trøye signert av dagens spillere. Lillestrøm har alltid betydd mye for Frank, sa Georg Hammer til lsk.no. 

– Han har alltid vært stolt av å ha vært en del av klubbens fine historie. Han var en granittblokk av en spiller. Gjennomtrent, fysisk sterk og med et voldsomt pågangsmot, la Hammer til.

PÅ BESØK I 2012: For åtte år siden la Frank Tømmervåg ferien til Lillestrøm. Da møtte han blant annet avdøde Jan Halvorsen, bedre kjent som Tassen.
PÅ BESØK I 2012: For åtte år siden la Frank Tømmervåg ferien til Lillestrøm. Da møtte han blant annet avdøde Jan Halvorsen, bedre kjent som Tassen.

Sommeren 2012 la han deler av bilferien sin i Lillestrøm. Bodde og overnattet i klubbhuset på krokettbanen. Da fikk han møte og spille med gamle kjente og storkoste seg. Da kunne han fortelle at han hadde fått livet tilbake etter mange år som hadde gått i «glemmeboka».

Frank var en type som alle likte. Historiene om han er mange og de lever videre. Det er mange i Lillestrøm og LSK-miljøet som mottok budskapet med stor sorg. Frank Tømmervåg ble 68 år gammel.

Les også: Tømmervåg lyste opp da han fikk signert LSK-drakt

Annonse fra Eliteserien: