Forlenger med LSK: Drømmer om U20-VM som Grorud-keeper

Emil Gundelach Ødegaard (19) forlenger kontrakten med LSK til å gjelde ut 2020. Og leies igjen ut til Grorud - med en klar drøm om å delta for Norge i U20-VM neste sommer.

Annonse:

Sportssjef Simon Mesfin er glad for at den talentfulle keeperen får en så god kamparena som mulig i 2019 - samtidig som at han forblir i LSK-systemet i hvert fall ut 2020-sesongen.

- Emil tok store steg på et Grorud-lag som kjempet om opprykk til OBOS-ligaen i 2018. Han er fortsatt bare 19 år, og en ny sesong i Grorud vil gjøre ham enda mer robust til å ta opp kampen om keeperplassen på Åråsen i 2020. Dette er en god avtale for alle parter, sier Mesfin.

Les også: Målet for 2019: 100 000 tilskuere på Åråsen

- Jeg følte at jeg utviklet meg godt i Grorud dette året. 2. divisjon er blitt en veldig god utviklingsarena etter at det bare ble to avdelinger. Samtidig skal jeg både trene med LSK innimellom og få god oppfølging av Jon Knudsen gjennom den kommende sesongen. Jeg synes det er veldig positivt at han har kommet inn som ny keepertrener i Lillestrøm. Den langsiktige drømmen er fortsatt å spille foran publikum på Åråsen, sier Emil Gundelach Ødegaard.

Det kortsiktige målet er å gjøre det så bra for Grorud at han blir en del av den norske troppen som reiser til U20-VM i Polen i slutten av mai.

- Det er hard konkurranse om plassene, men det store målet er å bli tatt ut der - og spille. Jeg satt på benken under EM i sommer, så er jeg veldig sulten på å få vist meg fram på en så stor scene, sier Skjetten-gutten.

LSK har også mulighet til å hente 19-åringen tilbake til Åråsen neste sommer.

Vi ønsker Emil Gundelach Ødegaard lykke til i Grorud!

Annonse fra Eliteserien: