Espen Olsen ansatt som speider i LSK

Velkommen til LSK, Espen Olsen! Den tidligere Strømmen-treneren og HamKam-sportssjefen er nå ansatt i en kombinert stilling som talentspeider i LSK og sportssjef på Wang Romerike.

Annonse:

Dermed blir nok en romeriking en del av støtteapparatet rundt klubbens A-lag. Tidligere denne måneden ble Fredrik Vestgård ansatt som ny keeperetrener.

Det er veldig stas. Jeg kjenner klubben og mange av de sentrale personene godt. Jeg kjenner trenerteamet og Simon selvfølgelig. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten, og gleder meg til å jobbe i et sterkt team, sier Espen Olsen.

I første omgang har han signert på en toårsavtale, og 43-åringen har dette å si om sin nye rolle der han skal kartlegge interessante spillere for LSK:

- Jeg skal jo se mye fotballkamper, og finne nye fotballspillere sammen med et team. Så skal jeg være mer ute i felten, mens andre skal jobbe mer med data-scouting. Jeg skal være en felt-scout for Lillestrøm – den som er ute og reiser, og ser mye kamper i Norge og Skandinavia.

Som spiller gjorde romerikingen seg først bemerket ved å bøtte inn mål for Lørenskog før han ble hentet til HamKam før 2002-sesongen. Der gjorde han det så godt at han også fikk to A-landskamper for Norge.

Etter spillerkarrieren trente han Strømmen i flere sesonger før han igjen ble hentet til HamKam, denne gang som sportssjef. De siste to årene har han kombinert den jobben med å være sportssjef på Wang Romerike. Tidligere denne uken ble det kjent at Olsen slutter i HamKam. Nå blir det Wang Romerike og LSK som i skjønn forening får glede av 43-åringens tjenester.

- For to år siden begynte jeg på Wang Romerike, og tok over jobben etter Petter Myhre som sportssjef. Jeg har lenge hatt et tett samarbeid med Simon. Vi har pratet sammen og diskutert forskjellige ting, så nå når Lillestrøm skulle utvide sitt team hadde jeg en samtale med Simon – så ble vi enige om å finne en løsning, sier Espen Olsen.

- Jeg er veldig fornøyd med det. Ikke bare at det er en speider, men at det er Espen Olsen. Fordi i den byggeplanen vi har hatt siden 2017, så har vi steg for steg bygd inn ytterligere ressurser i den sportslige satsningen. Vi startet i akademiet, hvor vi har økt ressursene i form av kompetanse og menneskelige ressurser rundt satsingen på å utvikle spillere. Også har vi bygd det videre på å utvide det medisinske apparatet rundt A-laget og utvide analyse-enheten rundt A-laget. Og nå er det neste steget i byggeplanen å bygge et scouting-apparat. Det må være de riktige menneskene som er ledig på markedet for at vi skal gå videre i planen, og det er det vi nå har gjort med Espen. Når han ble ledig etter sin tid i HamKam, og vi ble klar over det – så var det riktig mann til riktig rolle, sier sportssjef Simon Mesfin.

- Espen blir ansatt som felt-scout, og skal være mest ute i felten og se kamper kontinuerlig i vårt scouting-område som er Norden. Vi skal også ansette en data-scout, som skal sitte in-house og gjøre alt av filter-arbeidet – slik at vi vet hvor vi skal scoute til enhver tid. Det gjøres i samråd med meg og trenerteamet. Så vi er veldig glad for å få plass Espen Olsen, tillegger han.

- Jeg gleder meg veldig. Vi skal bruke tiden nå fremover på å strukturere opp jobben. Hvordan vi skal bruke meg best mulig. Det blir spennende uker nå på nyåret. Jeg har jo drevet med spillerlogistikk i mange år som hovedtrener i Strømmen og sportssjef i HamKam. Det er jo mye av det samme, men mer spisset inn mot det jeg er flink på – som å være ute i felten og bruke øynene. Men så er jeg ikke like flink med data-scouting som andre er.

Jeg kjenner miljøet her veldig godt, og kjenner Simon langt tilbake i tid. Jeg jobber jo også på Wang Romerike, og der jobber jeg med å forvalte de største talentene til Lillestrøm og bidra til å hjelpe dem til å få en god hverdag for å bli bedre som fotballspillere. Derfor er det veldig naturlig for meg å kombinere det med Lillestrøm. Jeg bor på Romerike og er fra Romerike. Så når den muligheten dukket opp – var det en «no brainer», sier Espen Olsen.

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 19.11.2022
Skrevet av: Andreas Aalling og Morten Stokstad