Eskil Edh takker for seg: - Jeg er utrolig takknemlig

LSK og AIK er enige om en overgang for Eskil Edh. I dag tidlig takket 21-åringen for seg foran lagkamerater og støtteapparat i en emosjonell seanse. - Jeg håper det er et «på gjensyn», og ikke et «farvel», sier Edh.

Annonse:

I går gjennomgikk han medisinsk test og ble enig med den svenske storklubben om en fireårskontrakt. I dag var Volla-gutten tilbake på Åråsen, spiste frokost med LSK-spillerne og holdt en liten tale for gruppa før dagens trening.

- Jeg blir AIK-spiller i løpet av dagen, så det er med tungt hjerte jeg må forlate denne nydelige gruppa. Det har vært et eventyr. Jeg hadde aldri fått til det jeg har fått til uten dere. Trenerteamet og støtteapparatet har vært helt fantastiske hele veien. Jeg er utrolig takknemlig, sa Edh.

Husker du denne? Eskil (18): - Det er dette jeg har drømt om

LSK takker for innsatsen

LSK skulle gjerne ha forlenget avtalen med den lokale pokalen, men da det ikke lot seg gjøre mener sportssjef Simon Mesfin at det mest fornuftige var å selge Edh nå.

- Med ni måneder igjen av kontrakten, og en situasjon der vi dessverre ikke klarte å komme til enighet, så valgte vi å gå videre med interessen som dukket opp fra AIK. Vi hadde gode samtaler, og ble enige om at dette var det beste for alle parter nå. LSK respekterer valget til Eskil, vi takker for innsatsen og ønsker ham lykke til med nye utfordringer, sier Mesfin.

Les også: Eskil Edh: Ny LSK-helt fra Volla et sted!

Håper å spille for LSK igjen

Selv håper Eskil Edh at det ikke er et farvel, men et «på gjensyn». 

GODE MINNER: Seieren over RBK og Kristoffer Zachariassen i 2021 står igjen som Eskil Edhs største opplevelse i LSK-drakta. Foto: Fredrik Hagen/NTB
GODE MINNER: Seieren over RBK og Kristoffer Zachariassen i 2021 står igjen som Eskil Edhs største opplevelse i LSK-drakta. Foto: Fredrik Hagen/NTB

- Det er ikke sikkert det er siste gang jeg sitter i denne garderoben. Jeg håper å være tilbake en gang.

På søndag flytter han til Stockholm og er på plass for å følge sin nye klubb i semifinale-derbyet mot Djurgården i den svenske cupen.

- Det er både spesielt, rart - og spennende. Det er en ganske så stor klubb i Skandinavia. Jeg tror det kan være et fint steg for meg der jeg kan kjenne på en annen kultur og møte andre mennesker. Etter 15 år i Lillestrøm tror jeg det kan være sunt for meg.

Husker du denne? FuglaXtra: Eskil Edh gir Ivar Hoff tårer i øynene

Eliteserie-debuten fra start beste minne

På høsten i 2020 ble han flyttet opp fra juniorstallen til A-laget, og 21. september det året fikk han debuten mot Kongsvinger. Deretter har det stort sett gått en vei for den anvendelige backen. 

- Det har betydd alt for meg. Alle minnene jeg har som fotballspiller er i LSK-drakta. Jeg setter utrolig stor pris på klubben, og hvor godt jeg er blitt tatt i mot. Det aller beste minnet er nok debuten fra start i Eliteserien mot Rosenborg i 2021, sier Eskil Edh - og sikter til den emosjonelle 2-0-seieren da Pål-André Helland og Gjermund Åsen takket for sist med sine to scoringer.

Vi takker Eskil for innsatsen og ønsker ham alt godt i AIK!

Les også: Eskil Edh spilte seg inn i fansens hjerter

Se video-intervju med Eskil Edh:


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 15.03.2024
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (video)