Eskil (18) signerte proffkontrakt - fikk råd av Tom Lund

I dag skrev Eskil Edh (18) under på sin første proffkontrakt med Lillestrøm. Før han signerte avtalen ut 2023 fikk han gode råd av selveste Tom Lund.

Annonse:

- Det er helt fantastisk. Virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Det er stort, sier Eskil Edh.

Volla-gutten - som har spilt for LSK hele livet - har allerede rukket å få to innhopp i serien for A-laget, og har imponert så mye at han i dag fikk guttedrømmen oppfylt:

Profesjonell kontrakt med klubben i sitt hjerte.

Før han skrev under fikk han også noen råd av Tom Lund - som er venn med Eskil Edhs pappa.

- Jeg pratet med Tom Lund på telefon for noen dager siden. Han syntes det var veldig stas at jeg som Lillestrøm-gutt skulle skrive proffkontrakt med LSK, og ga meg flere gode råd, forteller midtbanespilleren.

Les også: Eskil (18) tilbake med et smell!

Etter å ha vært skadet i nesten halvannet år har han kommet voldsomt tilbake i 2020. 2002-gutten rakk å imponere stort i noen kamper for G19-laget, og da var veien kort til å få trene med A-laget.

- Ambisjonene er skyhøye. Nå jeg lever jeg på en måte litt i drømmen. Jeg har allerede debutert på Åråsen. Målet mitt er selvfølgelig å spille her fast, sier Eskil Edh.

For akademisjef Toni Ordinas er det en stor glede å se nok et egetutviklet talent kunne signere proffkontrakt.

- En nydelig dag for oss. Eskil har kjempet seg gjennom en langvarig skade - der mange hadde gitt opp - og vist en fantastisk mentalitet. Han har jobbet veldig hardt, og på kort tid vist at han er en spiller for fremtiden. Han er en moderne norsk indreløper som er god med ballen, veldig kvikk og samtidig sterk, sier Ordinas.

- Avtalen gjelder fra nå. Han blir tatt opp i A-stallen med umiddelbar virkning, og har skrevet en avtale som gjelder ut 2023. Han har kommet inn som et friskt pust i gruppa etter at han begynte å trene med A-laget. Det er ingenting som er mer morsomt enn at lokale unggutter får proffkontrakt, sier sportssjef Simon Mesfin.

Se video-intervju med Eskil Edh, Simon Mesfin og Toni Ordinas: 


Annonse fra Eliteserien: