Erik Karlsen gjest mot VIF: - Sportsklubben vinner

Erik Karlsen (65) var med på hele reisen fra nivå tre i 1973 til The Double i 1977. På søndag er han æresgjest mot Vålerenga. Onsdag ettermiddag er 7793 billetter solgt til storkampen.

Annonse:

- Sportsklubben vinner, tror Erik Karlsen, som for øvrig også spådde LSK-seier i cupfinalen mot Sarpsborg i fjorårets God fugl-intervju (se video nederst i saken).

Les også: 7406 billetter solgt: - Kle dere i gult og svart

Han ble hentet fra Strømmen av Ivar Hoff, og gjorde seg svært bemerket i løpet av sine fem første sesonger i LSK. Ikke minst står han fortsatt for en nærmest uslåelig sesong på øverste nivå: På cirka 2 minutter og 30 sekunder scoret han hat-trick mot Mjøndalen i 1977.

Året etterpå meldte han overgang til søndagens motstander Vålerenga. Og Karlsen spilte for Oslo-klubben i kampen som mange mener startet den virkelige rivaliseringen: I siste serierunde i 1978. LSK måtte slå VIF på Åråsen for å vinne seriegullet for tredje året på rad. Tom Lund sendte hjemmelaget i ledelsen på straffespark etter 14 minutter, og alt så ut til å være i orden. Men Terje Berg utlignet før pause. Og to kjappe VIF-scoringer kvarteret før slutt gjorde at Start ble seriemester.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Vålerenga på søndag!

- Jeg var faktisk kaptein for Vålerenga i den kampen, men jeg bidro ikke med spesielt mye. Jeg var ennå ikke restituert fra kampen i forveien der jeg hadde løpt noe helt vanvittig for at vi skulle slå Start. Jeg ga virkelig jernet i den kampen, men Start var heldige som vant. Selve kampen mot Lillestrøm i siste serierunde har jeg ikke noen klare minner fra, sier Karlsen.

- Ifølge Tore Kordahl så hadde LSK full kontroll, men man ble for offensive - og Vålerenga kontret inn sine mål?

- Hvis Tore sier det, så er det sikkert riktig. Men Lillestrøm hadde nok ikke et like godt lag i 1978. De som gikk etter 1977-sesongen var kanskje litt bedre enn de som ble hentet inn før 1978, sier Karlsen, og tenker på Tor Egil Johansen, Terje Olsen, Rune Hansen og seg selv.

- Var det kjemien mellom trener Joe Hooley og deg som gjorde at du dro til Vålerenga?

- Det var mye mellom Hooley og meg, men det var ikke så mye dårlig. Det først og fremst mye. Og så var det noe dårlig. Jeg var litt barnslig og litt høy på meg selv. Og litt uprofesjonell som spiller. Det var ikke sånn at jeg gjerne ville dra. Jeg visste vel egentlig ikke hva jeg ville, svarer Karlsen.

Les også: Wang Toppidrett Romerike i gang: - Et kjempeløft

Etter to sesonger i Vålerenga gikk han tilbake til Lillestrøm i 1980-sesongen. Det ble også hans siste på Åråsen. Senere på 1980-tallet gjorde han seg sterkt bemerket som trener ved å lede Strømmen til det som i dag heter i Eliteserien.

Han gleder seg til å besøke sin gamle hjemmebane på søndag, og det ligger an til noen morsomme historier foran en så godt som  VIP-restaurant.

- Seieren over Sandefjord var veldig viktig. Det er så mye godteri i en sånn borteseier når man har vært litt underernært på fremgang og glede. Plutselig åpner flere dører seg. Nå er det bare å klemme til. Sportsklubben vinner mot Vålerenga, tror jeg, sier Erik Karlsen.

PS! Fire dager før kampen mot Vålerenga nærmer vi oss 8000 solgte billetter. Onsdag ettermiddag var tallet 7793.

Her kan du se God fugl-intervjuet med Erik Karlsen:


Annonse fra Eliteserien: