Eric Larsson Simon

Eric Larsson klar for LSK: - Kult og spennende!

Han fikk et veldig godt inntrykk av LSK da han besøkte klubben og fulgte søndagens trening, og nå er det klart: Eric Larsson forlater gresk fotball til fordel for Lillestrøm.

Annonse:

Den tidligere seriemesteren for Malmö - som også har spilt for Gefle og Sundsvall i Allsvenskan - har signert på en avtale ut 2025-sesongen.

- Det blir kult og spennende. Jeg kjenner til Andreas og Robin fra min tid i Malmö, og det er to fantastiske trenere som også er gode ledere. Begge er «fotballnerder» som bryr seg om detaljer og gjør alt de kan for å vinne kamper - samtidig som de er veldig fine mennesker. Jeg har hatt noen trenere som ikke alltid ser menneskene. Det kan fungere på kort sikt, men neppe på lang sikt. De har fortalt mye bra om Lillestrøm, og jeg fikk et enda bedre inntrykk av klubben da jeg var på besøk. En familiær klubb der man setter laget først og jobber hardt for hverandre. Akkurat slik jeg liker det, sier den rutinerte høyrebacken - som også kan spille på venstresiden.

Dobbel seriemester med Malmö

Han fikk med seg blant annet to seriemesterskap med den svenske storklubben før han sommeren 2022 signerte for den greske toppserieklubben OFI på ferieøya Kreta.

NY SPILLER: Eric Larsson har signert på en avtale ut 2025-sesongen.
NY SPILLER: Eric Larsson har signert på en avtale ut 2025-sesongen.

- Det har vært et fint eventyr, men nå gleder jeg meg til å prøve et nytt eventyr. Jeg kan jo Allsvenskan etter mange år der, så det føles spennende med en ny utfordring i den norske Eliteserien. Jeg vet at det spilles en fysisk og organisert fotball i Norge der lagene jobber hardt. Jeg er en spiller med god innstilling og mye energi, så jeg tror det skal passe meg bra. Jeg kommer alltid til å gi alt for laget uansett. I tillegg har jeg en del fine offensive kvaliteter som jeg forhåpentligvis kan vise fram, sier Larsson.

Sportssjef Simon Mesfin er glad for å kunne komplementere spillerstallen med den rutinerte svensken. Larsson hadde opprinnelig kontrakt fram til sommeren, men LSK er blitt enig med OFI Kreta om å realisere overgangen nå.

- Eric passer profilen vi har jaget på ypperlig vis etter at Eskil Edh ble solgt til AIK og Lars Ranger ble skadet. I tillegg til at han har gode ferdigheter, er han svært profesjonell, hardtarbeidende og vil komme inn med masse erfaring som han vil tilføre gruppa. Han kan spille både høyre- og venstre back, sier Mesfin.

Gleder seg

På søndag fulgte han A-lagets trening i etterkant av at han tok en medisinsk test på Åråsen. Mandagens sesongpremiere måtte han følge fra flyplassen.

- Jeg fikk dessverre ikke sett kampen, men jeg skjønte at man var litt uheldige som gikk på et tap. Nå er jeg bare glad for at alt er i orden. Jeg er både spent og forventningsfull, og er klar for å kjøre på hardt. Jeg gleder meg til å ta med familien og flytte til Norge, så skal jeg huske på å ta med litt sol fra Kreta også, sier han med et smil.

Eric Larsson ankommer Norge til helgen og er med for fullt fra og med neste uke. Vi ønsker 32-åringen hjertelig velkommen!

Les også: Akademi-status: Slik skal talentfabrikken ta nye steg

Annonse fra Eliteserien: