Akademi-status: Slik skal talentfabrikken ta nye steg

En rekke toppspillere på guttesiden har de siste åra blitt klekket ut fra vårt ambisiøse akademi. Målet er å være blant de beste i Skandinavia, og inn mot årets sesong er det blitt tatt nye grep som forhåpentligvis gjør LSK enda bedre. Her får du en oppdatering fra akademisjef Toni Ordinas og resten av trenerkorpset.

Annonse:

Toni Ordinas, akademisjef

- Vi har startet 2024 med tilfredsstillende interne prosesser. Blant annet har vi redefinert kampmodellen, noe som har sørget for gode diskusjoner på hvordan lagene våre skal fremstå og hvordan vi kan dra mest mulig nytte av talentet til spillerne våre. Samtidig har vi investert mer tid og energi på å få svar på spillernes egne erfaringer. Derfor har vi fått tilbakemeldinger fra et antall utvalgte spillere etter hver kamp, og vi utfordrer oss selv på å finne gode måter på å hjelpe dem til å kunne konkurrere bedre.

- Et annet nøkkelområde for oss er å styrke kommunikasjonen med familiene. Vi ønsker at de er fullt integrert i organisasjonen. Hver fredag sender hvert lag ut en email, men i disse dager også med en individuell oppdatering til hver familie knyttet opp mot spillersamtalene i april.

AKADEMISJEF: Toni Ordinas.
AKADEMISJEF: Toni Ordinas.

- Og nå har vi nettopp presentert det siste prosjektet: «Livsmestring - veien til toppspiller. Utvikling av hele mennesket». Et omfattende prosjekt for hele akademiet ledet av Vibeke Andreassen og som inneholder det vi trenger for å kunne bli et av de beste akademiene i Skandinavia.

- Integreringen av de nye trenerne har vært en veldig gledelig prosess. Alex, Kristoffer, Martin, Adrian, Håvard og Samuel har vist en perfekt forståelse av kulturen vi ønsker å ha i akademiet - der det aller viktigste er spilleren og hans utvikling. Hver mandag planlegger vi uka med fullt fokus på å legge forholdene best mulig til rette for våre spillere. Dessverre har vi en gruppe spillere som jobber for å komme tilbake fra langvarige skader. Det er fint å se hvordan de jobber med Petter og Martin og de positive stegene de har tatt. Noen vil være klare for å konkurrere veldig snart, noe vi ser veldig fram mot.

- Til slutt vil jeg si at vi alle er veldig glad for det gode samarbeidet med både A-laget og de andre klubbene som er en del av Romeriksmodellen. Hver eneste dag er en av akademitrenerne med på A-lagets rutiner og trening, noe som sørger for at vi bygger tettere bånd på sport i hele klubben. Når det gjelder samarbeidsklubbene på Romerike, så er vi i prosess med å signere nye avtaler som vil komme oss alle til gode.

G19 v/Kristoffer Lie:

G19-TRENER: Kristoffer Lie. Foto: Markus Gerardo
G19-TRENER: Kristoffer Lie. Foto: Markus Gerardo

- G19 har kamparena i G19 Nasjonal serie gruppe B, G19 NM og Norsk Tipping-Ligaen avd. 4 (3.divisjon). Året startet med mye snø og kulde, mens vi låste oss inn i LSK-hallen for å bygge opp formen til årets sesong. I pre-season har vi gjennomført 5 treningskamper og 5 kamper i G19 Nasjonal serie – der siste kamp spilles onsdag 3. april kl. 18:30 mot Odd.

- Utviklingen har vist seg i både fysisk form og bedre prestasjoner hos både enkeltspillerne og laget. Vi har jobbet mye med struktur både defensivt og offensivt, samt at vi har fått erfaring mot både 3.div og 2.div seniorfotball. Her er det hentet inn referanser og erfaringer som vi ønsker å bygge på igjennom utviklingen av enkeltspillernes vei fra aldersbestemt fotball til voksenfotball. Målet for året er jo nettopp dette -å få ut det maksimale i hver enkelt slik at man utvikler seg på best mulig måte!

G17 v/Ludvik Johansen:

- Først og fremst er jeg glad for å ha med meg Håvard Nordlie i trenerteamet i år. Håvard er i full jobb ved siden av, men legger ned ekstremt mye tid til å diskutere og kontinuerlig evaluere hva som kan bli bedre sammen med meg i tillegg til alt som skjer på feltet. Det er helt uvurderlig. I tillegg er Petter Seljeskog, Magnus Olsen og Martin Jakobsen viktige deler av trenerteamet. 

FYSISK TRENER: Petter Seljeskog. Foto: Markus Gerardo
FYSISK TRENER: Petter Seljeskog. Foto: Markus Gerardo

- Vi er godt i gang med å bygge en gruppe som synes det er ekstremt kjekt å både trene og konkurrere sammen. Vi har etablert en kultur der fellesskap står sentralt og der hvor alle må forstå at det å jobbe for laget alltid kommer først. Det har nok vært det viktigste vi har satt i gang nå de første månedene.

- Vi jobber med å ta steg i hvordan vi kan lykkes enda oftere med å bygge opp kontrollerte angrep og presse motstanderne våre høyere i banen. Vi er på god vei med å hvert fall være mer og mer konkurransedyktige nå, også får vi bare jobbe på med å bli bedre og bedre på alt sammen. 

- Målet har vært klart hele tiden. Vi ønsker å konkurrere med de beste G17 lagene i Norge ved å ha et godt samhold og være disiplinerte i hvordan vi forbereder oss og gjennomfører hver eneste kamp. 

- Vi starter serien hjemme mot VIF (!!) Lørdag 6. april kl.13:00 i LSK Hallen. Kom og støtt oss om du vil se et LSK-lag som virkelig blør for drakta fra første spark på ballen. Vi gleder oss!

G15 v/Ola Sydow Rasmussen:

- Starten av sesongen har vært fin, med en spillergruppe som er lærevillig og positive. Gruppa er en stor kompisgjeng som møter opp med et smil hver eneste dag. Det gjør det veldig morsomt å jobbe sammen.

- Vi har startet sesongen med å jobbe mye med vårt eget spill. Vi har møtt tøff nasjonal motstand i alle våre treningskamper, og fått en god pekepinn på hvor vi ligger an, og gode referanser på ting vi skal forbedre. Vi har blitt mer komfortabel både med og uten ball, og steg for steg fått bedre struktur i begge deler.

- Målet for sesongen er å konkurrere hver eneste kamp vi spiller, og at vi bruker hver eneste kamp som læring inn mot neste. Vi ønsker å komme oss dit at vi matcher de beste i landet i alle spillets faser, og det er vi klare for å jobbe mot.

G14 v/Jørgen Bøe:

- Starten av sesongen har gitt oss mange fine utfordringer, og vi har klart å jobbe frem gode prestasjoner i de fleste treningskampene! Vi har hatt spillere på kretskamper, så gutta har fått testet forskjellige konstellasjoner hver uke. Vi har jobbet mye med å komme oss ut av trange rom, og ta vare på ballen når vi vinner den. De siste ukene har vi jobbet med tydelige kampmål og jobbe med å evaluere disse objektivt. Her skal vi fortsette å jobbe, for å kunne se om lagets prestasjon har positiv utvikling.

- Vi har denne våren endret akademiet sin spillmodell, og derfor har vi jobbet med å endre og tydeliggjøre hva vi ønsker i spillet vårt. Vi ønsker alltid å være samlet i presset, og ha mer tydelige området vi skal lede motstander til, for å presse samlet med kontroll. Offensivt har vi jobbet mye med prinsipper, og hvordan vi alltid ønsker å ta på oss press før vi spiller. Dette er for å lokke motstandere til å gå ut av sitt ledd, slik at det blir mer rom bak! Vi har også fått et nykomponert trenerteam, bestående av to assistenter, som gjør oss veldig godt rusta til å hjelpe spillerne best mulig!

- Vi ønsker å være kompetitive i alle kamper vi spiller, både med solid forsvarsspill og dominerende med ball. Målet er å bli litt bedre hver eneste dag, slik at vi kan ende opp med mer mestring og glede for hver dag som går. Dette gjelder for både spillere og oss trenere! 

G13 v/Alexander Dahl:

- Jeg ønsker først å begynne med starten av sesongen vår. Den syntes jeg har vært svært lærerik frem til nå. Vi har trent godt og møtt forskjellig motstand med høyt nivå. Jeg har blitt overrasket over hvor sterkt guttene har løst oppgavene som har oppstått, både mentalt og hvordan vi jobber kollektivt. Gutta har vist stor tro på det vi jobber med, og har virkelig tatt det til seg.

- I tiden som har gått, har vi jobbet mye med de forskjellige fasene i spillet. Klubben har utviklet en tydelig spillmodell som innebærer de forskjellige spillets faser som vi har jobbet med. Et stort fokus har vært hvordan vi ønsker å bruke ballen. Alt fra hvordan spillerne i sine roller skal hjelpe laget til deres fordel, og det å maksimere ferdighetene til enkelt spilleren, både for sin egen utvikling og laget. Vi har også jobbet med spillernes atferd i de forskjellig spillfasene, og spesielt spillernes kriterier i kampsituasjon.

- Vi har som lag blitt mye bedre til å forstå de oppgavene vi møter på i kamper. Gruppa har fått en god forståelse av hvordan finne hverandre ut ifra posisjonering, og hvilke rom vi ønsker å angripe ut ifra situasjonene som oppstår. I tillegg har vi gradvis blitt mer komfortable med å spille til hverandre på riktig tidspunkt og i riktig rom. Vi har også hatt en stor utvikling i hvordan vi forsvarer oss, her har vi kommet en lang vei med avstandene i laget når vi ønsker å presse høyt. Gutta er gode til å forstå press-signaler, og ta utnytte av motstanders feil.

- Målet for sesongen som kommer er at hvert individ i laget klarer å få sine ferdigheter på et såpass høyt nivå, både med og uten ball, til at man bidrar for laget og konkurrerer mot sterk motstand. Trenerteamet sin største ambisjon denne sesongen er å få spillergruppa til å kunne identifisere, og løse situasjoner som er komplekse og krevende. Jeg vet at spillergruppa har et veldig sterkt ønske om å lykkes i form av å vinne, men jeg har et stort ønske om å se at de lykkes gjennom at laget og spillernes individuelle ferdigheter gir dem glede og mestringsfølelse. Og at de dermed ser og opplever en positiv utvikling/forvandling, som viser at vår treningsmetodikk er lagd for dem.

- Vi i trenerteamet startet å jobbe sammen i januar; Sebastian, Ola Johan og meg. Vi er et trenerapparat med veldig like tanker og et felles syn, hvor vi er gode på å utnytte hverandres styrker til det beste for laget. Det er et sunt og åpent miljø mellom oss tre, noe som også har smittet over på laget og lagets miljø. Sebastian og Ola Johan er ivrige og engasjerte når det gjelder å støtte gutta, og bidra med tanker og hjelp. Jeg syntes vi er på god vei, i forhold til de forventningene vi har hatt frem til nå. Jeg gleder meg til veien fremover og vi skal gjøre vårt aller beste for å hjelpe spillergruppen videre.

- Det er en veldig levende og positiv gjeng med gutter, som alltid er godt forberedt og har et sterkt engasjement under både trening og kamp. De er tilstedeværende og viser at de ønsker å utvikle seg. Jeg trives veldig med gutta, og ser positivt på alt vi har i møte.

Ansatte ved akademiet i 2024:

  • Toni Ordinas – Akademisjef
  • Oscar Killingmoe – Administrativ leder
  • Ruben Quintão – Trenerutvikler
  • Frode Kippe - Toppspillerutvikler
  • Vibeke Andreassen – Mental trener
  • Petter Seljeskog – Osteopat
  • Martin Jakobsen – Fysisk trener
  • Magnus Olsen - Keepertrener
  • Kristoffer Lie – Hovedtrener G19
  • Adrian Boberg – Assistent G19
  • Ludvik Johansen – Hovedtrener G17
  • Håvard Nordlie – Assistent G17
  • Ola Sydow Rasmussen – Hovedtrener G15 og Toppspillerutvikler 17-13
  • Tinius Eriksen – Assistent G15
  • Jørgen Bøe – Hovedtrener G14
  • Samuel Kronberg – Assistent G14
  • Alexander Dahl – Hovedtrener G13
  • Sebastian Bye – Assistent G13
Annonse fra Eliteserien: